Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Töltsön egy napot a Bartók Rádióval!

Töltsön egy napot a Bartók Rádióval!

Idén március 25. a Bartók Rádió Napja. Az eseménysorozat délben kezdődik, az érdeklődőket ingyenes koncertekkel és izgalmas vetélkedővel várják a 6-os Stúdióban és a Márványteremben.

- hirdetés -

12 órakor indul a nap egy családi koncerttel (Kolindák – Bartók és a népzene), majd az Angelica Leánykar ad elő Bartók, Liszt és Kodály műveiből. Egy izgalmasnak ígérkező vetélkedőben méri össze tudását a Bartók Béla, a Weiner Leó és a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskolák tanulóiból álló diákcsapat, akiknek ellenfele egy művészcsapat lesz, amelynek tagjai Megyesi Schwartz Lúcia énekművész, Lakatos György fagottművész, Boldoczki Gábor trombitaművész és Szabadi Vilmos hegedűművész.

- hirdetés -

A fiatalokra a nap további részében is fókuszban lesznek, hiszen ifjú gordonkaszakos zeneakadémisták lépnek pódiumra. A délután folyamán tematikus hangversenyt ad az Anima Musicae (Zene és Tánc / Tánc a Zenében), a nap pedig különleges jazzkoncerttel ér véget, amelyen Babos Gyula Makrokozmosz című kompozíciója hallható.

Az egyes programok kezdési időpontjai:

12:00 Kolindák – Bartók és a népzene

13:00 Az Angelica Leánykar énekel

14:00 Játssz ma a 6-osban!

15:30 Fiatal művészek pódiuma

17:00 Az Anima Musicae hangversenye

18:00 Klasszikus és jazz

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.