Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo „Itthon is népszerű a keleti szakrális zene”

„Itthon is népszerű a keleti szakrális zene”

Bubnó Tamás, a Szent Efrém férfikar alapítója szerint Nyugat-Európában a bizánci és keleti szakrális zenei CD-k forgalma és a sok internetes letöltés azt jelzi, hogy nagyon népszerű most ez a műfaj.

- hirdetés -

“Úgy látszik, ez a mély keleti szakralitás a nyugat-európaiakat is megérinti – mondja Bubnó Tamás, hozzátéve: ez Magyarországon is érzékelhető, a Szent István-bazilikában mindig telt ház előtt lépnek fel.”

- hirdetés -

A tizenöt éves születésnapját ünneplő Szent Efrém Férfikar a grúz Iberi Férfikarral énekel együtt április 22-én a budapesti Szent István-bazilikában. A hangversenyen a Szent Efrém Férfikar Boksay, Ljudkevics, Ligeti és Zombola Péter műveit, a tizenkét tagú Iberi Férfikar a világon egyedülálló grúz férfikari éneklés és egyházi hagyomány alkotásait szólaltatja meg.

A Liszt-díjas Bubnó Tamás által 2002-ben alapított kórus missziójának tekinti a kultúrák közötti párbeszéd kialakítását. Fő céljuk a bizánci rítusú keresztény világ vokális örökségének kutatása, bemutatása és népszerűsítése mellett az európai kortárs zene új kompozícióinak megszólaltatása és a magyar férfikari hagyomány – Liszt, Bartók, Kodály, Ligeti – ápolása.

A Szent Efrém Férfikar hatodik Orientale lumen (Kelet világossága) sorozatát rendezi meg 2017-ben a Bazilikában.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.