Papageno Radio
Intermezzo Magyar Kékszakállú Portugáliában

Magyar Kékszakállú Portugáliában

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Április 8-án a Terras sem Sombra, Dél-Portugália jelentős hagyományokkal bíró zenei fesztiváljának keretében, magyar előadókkal mutatták be a Bartók-operát.

A herceget Cseh Antal, Juditot Szolnoki Apollónia alakította, zongorán Rákai András kísért. A produkció helyszíne a Castro Verdében található Basílica Real de Nossa Senhora da Conceição volt. Balázs Béla librettójának erre az alkalomra készült el első portugál nyelvű fordítása Rasztovich Emese jóvoltából, amelyet könyv formájában jelentetett meg a fesztivál.

A kékszakállú herceg vára – Terras Sem Sombra fesztivál

Komoly figyelem esett a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásának jóvoltából létrejött koncertszerű előadásra, ami a kiválasztott műnek és az énekeseknek volt köszönhető, valamint annak, hogy a lisszaboni magyar nagykövetség és a dél-portugáliai fesztivál jó kapcsolatot ápol. A fellépők közül Szolnoki Apollónia már adott szólókocertet Dinyés Dániel kíséretével a sintrai Palácio da Penában, II. Ferdinánd magyar származású portugál király előtt tisztelegve. meghatározó nyomtatott és elektronikus sajtóorgánumok, köztük a portugál közszolgálati rádió és a spanyol El País napilap tudósítottak a sikeres eseményről.

Promóció

X
X