Papageno Radio
Intermezzo Nemzetközi hegedűversenyt hirdet a Fesztiválakadémia

Nemzetközi hegedűversenyt hirdet a Fesztiválakadémia

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Kokas Katalin és Kelemen Barnabás hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémia Budapest kiemelt eseménye lesz a Magyarországon első alkalommal megrendezésre kerülő korosztályos I.  Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny.  A versenyre jelentkező 8 és 18 év közötti fiatalok öt korcsoportban nemzetközi zsűri előtt mérhetik össze tudásukat június 10-14-ig a Ferencvárosi Ádám Jenő Zeneiskolában.

A hegedűverseny zsűrijének elnökségét maga Shlomo Mintz vállalta, aki Izraelben Fehér Ilona tanítványa volt. A nemzetközi kamarazenekarok koncertmesterei mellett zsűritagok lesznek: Mimi Zweig (USA), Hyuna Kim (Korea) Sebestyén Katalin (Belgium) Ácsné Szily Éva, Dénes László.

A versenyre 2017. április 30-ig lehet jelentkezni a Fesztiválakadémia honlapján megtalálható online jelentkezési lap kitöltésével.

A versenyre való jelentkezéshez szükséges továbbá két különböző karakterű, szabadon választott mű videofelvétele, önéletrajz és szaktanári ajánlás.Az első alkalommal megrendezésre kerülő versenyre idén kedvezményes nevezési díjjal lehet jelentkezni.

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás fotó: Emmer László

Az előválogatáson sikeresen végzett versenyzők egy kötelező és egy szabadon választott darabbal készülnek. A kötelező versenyszámokat Bartók Béla, Kodály Zoltán, J. S. Bach és Telemann műveiből válogatták össze.

A jubileumi év tiszteletére a fesztivál programját mélyen áthatja Kodály Zoltán öröksége, művei felcsendülnek a koncertek és a mesterkurzusok mellett a hegedűversenyen is.Jelentkezés alapján minden versenyző a zsűritagok közül két professzortól szakmai konzultációt kap, nyilvános kurzus keretében. A versenyre jelentkező hallgatók már mind nyertesek, hiszen a Fesztiválakadémia különdíjaként díjmentesen kapják az alábbi extra programokat: népzenei és cigányzenei kurzusokon vesznek részt, belehallgathatnak a fesztivál művészeinek műhelymunkájába is, és szakmai belépést biztosítunk az esti nagykoncertekre ingyenesen. A verseny gálakoncertjét június 14-én a Vörösmarty utcai Régi Zeneakadémián rendezik.

Promóció

Stream és színház

X
X