Papageno Radio
Intermezzo Pianínókat adományoz egy hangszerbolt

Pianínókat adományoz egy hangszerbolt

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Egy cambridge-i hangszerüzlet születésnapja alkalmából pianínókat adományoz.

A 160 éve működő Millers Music 21 pianínót adományoz a környék iskoláinak, ezzel is felhívva a figyelmet az alulfinanszírozott iskolai zeneoktatásra, valamint arra, hogy ennek következményeként egy teljes generáció életéből kimaradhat a muzsika.

A brit oktatási felügyelet legutóbbi felmérése szerint az angol állami általános iskolák kétharmadában az ének-zene oktatás nem megfelelő, egynegyedükben elégtelen. Részletesebben az okokról és a következményekről.

270 iskola és intézmény pályázott a hangszerekre, amelyek összértéke 51.000 font (1 fontért kb. 370 forintot kell adni).

Ha felújítanák a szentendrei Vujicsics Tihamér Zeneiskola Bösendorferét, nem csupán az ott tanuló növendékek, hanem az egész város élvezhetné a kiváló koncertzongora előnyeit. A zeneiskola maga sem tétlenkedik, de hogy a feltételesből kijelentő mód legyen, segítségre van szükség. Ide kattintva kiderül, hogyan segíthetnek olvasóink.

A magyarországi helyzetről egy húsvét előtt adott interjújában Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere úgy nyilatkozott, a kormányzás végére minden olyan iskolának lehet pianínója, ahol még nincs ilyen hangszer, s azt – a Kodály-évhez kapcsolódva, Kocsis Zoltán inspirációjára – ajándékba kapja a kormánytól.

Az észt Hangszert minden gyereknek! program fő célja az, hogy fejlesszék a közoktatási és közművelődési intézmények hangszerparkját.

(Via Slipped Disc, HVG)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X