Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo „Bartók a magyar Stravinsky”

„Bartók a magyar Stravinsky”

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Gergye Krisztián Bartók Béla A csodálatos mandarin és A fából faragott királyfi című színpadi műveihez készít koreográfiát a Fischer Iván vezette Budapesti Fesztiválzenekar számára. Az eredményt május 12-14. között három alkalommal láthatja a közönség.

A Fesztiválzenekar mai (május 8.) koncertjéről itt olvashat interjút a zeneigazgatóval.

„Amikor a tánc és a zene együtt történik, annál nagyobb csoda nincs. Ha le akarom győzni a zenét, akkor bedarál, csak akkor tudok vele azonosulni, ha úgy képzelem el, mint a testemben folyó vért. – mondja a koreográfus, aki a hvg.hu-nak adott interjút.

“Bartók számomra elhivatottság” – mondja Antal Mátyás karnagy, aki különleges lehetőséget kapott a Szlovák Filharmónia együtteseinél. Részletek itt.

- hirdetés -

A darab előkészületeiről Gergye Krisztián így fogalmazott: „Fischer Ivánnal arról beszélgettünk, hogy egy „színház a színházban” helyzetet hoznánk létre. A zenekar is színpadi helyzetben van, ezen belül helyezünk el köztük egy kiemelt teret, így a táncosok közvetlenül a zenéből táplálkozhatnak. Az előadáshoz inkább állok hozzá színházi, mint táncos attitűddel.”

S hogy Bartók miért a magyar Stravinsky? Olvasson tovább ide kattintva…

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X