Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Elismert operarendező ajtaján kopogtatott az orosz titkosszolgálat

Elismert operarendező ajtaján kopogtatott az orosz titkosszolgálat

Kirill Szerebrennyikov jelenleg a Stuttgarti Operában dolgozik a Jancsi és Juliskán. Ez azonban nem akadályozta meg az orosz hatóságokat abban, hogy házkutatást tartsanak nála. A vád: közpénz hűtlen kezelése.

A 2016-ban a berlini Komische Operben rendezett Sevillai borbély trailere:

- hirdetés -

- hirdetés -

A moszkvai Gogol Center igazgatója mellett 16 további címen jelent meg a rendőrség, hogy az 1,2 millió rubeles (kb. 6 millió forint) sikkasztás után nyomozzon, ami egyes források szerint akár 50 millió rubelre is felkúszhat. Feltételezhetően nem elsősorban az orosz államkincstár hiányát igyekszenek enyhíteni a hatóságok, hiszen a Mariinszkij és Bolsoj Színházakban operarendezőként és díszlettervezőként is nevet szerzett, Avignonban, Stuttgartban és a berlini Komische Operben is megfordult, de filmrendezőként is jegyzett, hétfőn kihallgatott Szerebrennyikov nem mondható Putyin támogatójának.

Ilyen volt a 2016-os stuttgarti Salome:

Kirill Szerebrennyikovnak 2013-ban volt már egy rendőrségi ügye: provokatívnak tartották művészetét, és a Furcsák című produkció után érkezett panaszokat követően a rendőrség ellenőrző megnézéseket tartott az előadáson.

(Via Slipped Disc)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.