Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Baltikum Harmadik díjat nyert Zemlényi Eszter az észtországi énekversenyen

Harmadik díjat nyert Zemlényi Eszter az észtországi énekversenyen

Zemlényi Eszter facebook-oldalán tette közzé örömét és sikerét, miszerint a harmadik díjat hozta el a Baltikum legrangosabb operaversenyéről

- hirdetés -

Tegnap, május 12-én ért véget a Klaudia Taev Nemzetközi Énekversenyen az észtországi Pärnu városában. Zemlényi Eszter egyedül képviselte hazánkat a 38 országból válogatott tehetségek között, majd elhozta a verseny 2800 euróval járó harmadik díját.

Fejérvári Zoltán sikeréről itt olvashat!

- hirdetés -

Zemlényi Eszter a tizedik alkalommal megrendezett verseny döntőjében lett, ukrán, amerikai, litván és belarusz versenyzőkkel mérhette össze tudását. A fiatal művész, aki a döntőben kivételes tapsot kapott az őt kísérő zenekartól, Blonde áriáját énekelte Mozart Szöktetés a szerájból című operájából, illetve Kunigunda szerepét Bernstein Candide-jéből.

A verseny első fordulóját 23 városban rendezték meg, amelyen 38 országból 246 énekes mérettette meg magát. Budapesten a Művészetek Palotája társszervezőként adott otthont az eseménynek.

Az első forduló alapján a Pärnuba meghívott énekesek további 4 forduló során bizonyíthatták tudásukat operaáriák és dalok előadásával. A 11 tagú zsűri elnöke a méltán világhírű drámai szoprán énekesnő, Luana De Vol volt, Magyarországról pedig Bátor Tamás, a Művészetek Palotájá koprodukciós programigazgatója vett részt a döntésben.

Az ötfordulós verseny döntőjén a 6 kiválasztott finalista produkcióját az észt nemzeti televízió és rádió is élőben közvetítette.

Zemlényi Eszter, aki tavaly a Moltopera társulattal éppen Blonde szerepével debütált a Magyar Állami Operaházban 2013-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Halmai Katalin növendékeként. Eddigi karrierjét Kertesi Ingrid és Kéry Tamás tanárok segítették.

Az első helyezést az amerikai Abigail Levis, a másodikat az ukrán Tarasz Berezsanszkij érdemelte ki.

Hallgassa meg Zemlényi Eszter versenyprogramját:

(via Zemlényi Eszter)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!