Papageno Radio
Intermezzo Jelentkezz a Kurtág-Ligeti Workshop mesterkurzusaira!

Jelentkezz a Kurtág-Ligeti Workshop mesterkurzusaira!

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Május 31-ig lehet jelentkezni a nemzetközi Kurtág-Ligeti Workshop hangszeres és zeneszerzés mesterkurzusaira, amelynek 2017. július 17-21. között a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ad otthont. Az ötnapos workshop kurzusaira – amelyek minden más program mellett a nagyközönség számára is nyilvánosak– valamennyi zenei intézmény növendéke és tanára jelentkezhet.

A Zeneakadémia Kamarazene Tanszéke második alkalommal rendezi meg nemzetközi mesterkurzusait. A workshop Kurtág György,- aki közel harminc évig volt a tanszék tanára –, valamint a 20. század egyik legjelentősebb zeneszerzője, Ligeti György munkássága előtt tiszteleg. A magyar és angol nyelvű órák középpontjában idén is a két zeneszerző szóló-, illetve hangszeres és énekes kamaraművei állnak majd.

A workshop aktív részvételének jelentkezési határideje 2017. május 31.

A program ezúttal is két fő tematikát követ. Az ötnapos hangszeres workshopon Csalog Gábor és Kemenes András zongoraművész-tanárok vezetése mellett, Bársony Péter brácsa-, Déri György cselló-, Klenyán Csaba klarinét-, Szabó Judit vonósnégyes- és Szalai András cimbalom tanárok tartanak órákat.

A kurzusokra jelentkezhet valamennyi zenei intézmény növendéke és tanára, továbbá alap- és középfokú zenetanárok számára is indul egy 30 órás pedagógus továbbképzés, amelyre a Metronóm Kht. oldalán lehet jelentkezni. A hangszeres kurzusok jelentkezői számára nem feltétel Kurtág György műveinek előzetes ismerete.

fotó: Zeneakadémia

További információk ide kattintva!

A zeneszerzés kurzuson a jelentkezők saját műveiteket mutathatják be, majd ezután annak kielemzésével közösen keresik a felmerült problémákra a megoldást, illetve a mű, vagy egy részlete hallhatóvá válik a kurzus rezidens együttese, a Budapest Fúvósötös által is. Mindezek mellett sor kerül Ligeti György Tíz darab fúvósötösre című művének közös elemzésére is a rezidens kvintett közreműködésével. A csoportos órák mellett lehetőség nyílik az egyéni konzultációkra is. A résztvevők a zeneszerzők munkásságát Horváth Balázs zeneszerző előadásaiban ismerhetik meg.

Promóció

X
X