Papageno Radio
Intermezzo Miért csak Wagnert lehet játszani Bayreuthban?

Miért csak Wagnert lehet játszani Bayreuthban?

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Nem tart igényt a Bayreuthi Ünnepi Játékok vezetésére Nike Wagner, aki szerint “végtelenül egyhangú kizárólag Wagner-operákat bemutatni” – írja a francia Le Figaro.

A 71 éves ükunoka, Wieland Wagner lánya a Reinische Postnak nyilatkozott, ahol többek között kifejtette, hogy azért sem tart igényt a fesztivál elnöki posztjára, mert saját elképzelése szerint kortárs zeneszerzők műveivel bővítené ki a felső-bajor dalszínház repertoárját, illetve javaslatot tett arra, hogy a fesztivál igazgatója ne legyen a Wagner család tagja.

Opera Bayreuth

Közel tíz évvel ezelőtt, amikor 2008–ban több éves örökösödési háború után visszavonult a fesztivált 57 éven át vezető Wolfgang Wagner, Nike kudarcként élte meg, hogy nem ő kerülhetett Bayreuth igazgatói székébe.

Ekkor ugyanis Wolfgang Wagner lányait, Katharina Wagnert és Eva Wagner–Pasquiert érte a fesztivál vezetésével járó megtiszteltetés.

Nike Wagner 2014. óta Bonnban a Ludwig van Beethovennek szentelt fesztivál vezetője, korábban pedig nevéhez fűződött a weimari Liszt Fesztivál is.

(via Le Figaro)

Promóció

Stream és színház

X
X