Papageno Radio
Folk Minden korosztályt vár a Budapest A Cappella Fesztivál

Minden korosztályt vár a Budapest A Cappella Fesztivál

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A fesztivál nevét adó vokális koncertek mellett újdonságként gyerek- és családi programok várják a közönséget a Hangvető és a Várkert Bazár fesztiválján.

A június 10-én és 11-én megrendezendő ingyenes esemény hagyományosan az a cappella, azaz a hangszeres kíséret nélküli, kizárólag énekelt zene könnyed oldalát mutatja be. A harmadik alkalommal jelentkező fesztivál fellépői idén is bebizonyítják: az énekhang nagyszerű hangszer. Nem csupán azért, mert mindig kéznél van, így könnyű szállítani, hanem mert a hangszeres zene gazdagságát képes nyújtani.

A Corou de Berra Franciaország déli térségének többszólamúságát hozza el Budapestre. Provence, Nizza, Liguria és a trubadúrok dallamvilága keveredik kortárs szerzeményekkel a több évtizede aktív együttes előadásában. A Michel Bianco vezette formációt hasonlították Kodályhoz és Ligetihez: a hagyományból ritka kincseket emelnek ki és értelmeznek újra.

Corou

Az iskolai kórusból összeállt Insingizi ötvözi a hagyományos a cappellát, a zimbabwei dallamokat és olyan különlegességeket, mint a kizsákmányolt dél-afrikai bányászok gumicsizmatánca, az afrikai ima, de ne ijedjen meg senki, szomorúságra nem lesz ok, Vusa Mkhaya csapatának koncertjein garantált a közös éneklés és tánc.

Insingizi

A szlovén Kreativo a játékos kreativitás, lazaság és az a cappellára mindig jellemző stílusérzék tökéletes megtestesítője. Jelmondatuk: Igramo na glas, azaz vad és hangos. A hat énekes az a cappella műfaj egyik legrangosabb versenyén, a grazi Vokal Totalon 2015-ben és tavaly is több díjat zsebelt be.

Kreativo (foto: MMC RTV SLO / Jani Ugrin)

A Yellow Sistersben megvan minden, amiért a cseheket szeretjük: kreatívak, viccesek és tehetségesek. Terveztek már társasjátékot, családi workshopokat tartanak, ki-ki a saját területén éli ki kreativitását, de mindig a zenéé a főszerep. A repertoárból természetesen nem hiányozhat egy kisvakondos szám sem:

Újdonság a fesztivál életében, hogy idén először a gyerekekre is kiemelten gondoltak a szervezők. Amíg a szülők a nyáresti dallamokat hallgatják, a kicsik és nagyobbak délután négytől a koncertek végéig tematikus programokon vehetnek részt: készíthetnek saját koronát és különböző hangszereket újrahasznosított anyagokból, gyárthatnak 3D-s képeslapot, kipróbálhatják, hogy milyen a dallamokra festeni, illetve az egész család összedughatja a fejét a játékos kvíz megfejtésére.

Promóció

X
X