Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Molesztálás miatt ítélték el a Mozarteum rektorát

Molesztálás miatt ítélték el a Mozarteum rektorát

A Müncheni Zene- és Színházművészeti Főiskola és a salzburgi Mozarteum rektora volt Siegfried Mauser, akit szexuális zaklatás miatt ítéltek el.

- hirdetés -

Siegfried Mauser

- hirdetés -

Mauser 2003 és 2014 között volt a müncheni főiskola vezetője, ahonnan a salzburgi intézmény élére került. Tavaly ítélték el azért, mert egy beosztottja, egy egyetemi tanárnő azzal vádolta őt, hogy 2009-ben szexuálisan zaklatta.

A 2016. májusi ítélet szerint 15 hónap szabadságvesztés és 25000 euró büntetés járt ezért a tettéért. Másodfokon ezt a bíró néhány napja 9 hónap felfüggesztettre és 20000 euró pénzbüntetésre és a 200000 eurós perköltség megfizetésére enyhítette.  Egy gitárművésznő is feljelentést tett Mauser ellen szintén szexuális zaklatásért, azonban a férfit ez utóbbi vád alól felmentette a bíró.

Reiner Schuhenn

Mindeközben két további hölgy is jelentkezett, hogy zaklatta őket Mauser. A védő szerint ők karrieristák, és a médiafigyelem miatt vádolták meg a zongoraművész-zenetörténészt.

Az ügy miatt a Mozarteum élére új rektorként Reiner Schuhenn került, aki a Kölni Zene- és Táncművészeti Főiskola vezetője volt.

(Via Slipped Disc, Abendzeitung München)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.