Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Van élet a vezénylés után?

Van élet a vezénylés után?

Marzio Conti 56 éves, fuvolista, karmester, az Oviedói Filharmonikus Zenekar zeneigazgatója. És abbahagyja a vezénylést. Indoklása szerint vannak más dolgok is az életben.

Maurizio Conti mesterei Clementine Hoogendoorn, Alain Marion és Conrad Klemm voltak. Az I Solisti Veneti tagjaként évekig a barokk repertoárra koncentrált. Vezetett mesterkurzusokat, a 90-es évek végén viszont abbahagyta a hangszeres karriert, és attól kezdve kizárólag a vezényléssel foglalkozott.

2011 óta dirigálta az Oviedói Filharmonikus Zenekart, emellett több spanyol, olasz, francia és német, illetve koreai, brazil, mexikói izraeli operaházban és zenekarnál vendégeskedett.

Lemezfelvételeken többek között Rossini, Respighi műveit, Mozart és Nino Rota szimfóniáit vezényelte.

- hirdetés -

Conti úgy fogalmazott: radikálisan változtat az életén. Bár marad a zenénél, hiszen a Luccai Egyetemen, ahol 36 éve tanít, megtartja professzori állását. Emellett azonban ő maga is tanulni szeretne, és tervei szerint – ha sikerül a felvételije – Firenzében a képzőművészeti egyetemre fog járni. Ha a képzőművészeti szakra nem veszik fel, akkor sem adja fel, mert művészettörténet szakra iratkozik be.

- hirdetés -

S hogy miért teszi mindezt? Mert vannak még álmai, amiket be szeretne teljesíteni. Mert a vezénylés, a zeneigazgatás kimerítő. Mert húsz évig volt fuvolista, húsz évig karmester. Sokan őrültnek tartják a környezetéből, és nem tudják elképzelni, hogy Marizio Conti képes lesz a pódium nélkül élni. A dirigens erre csak annyit mondott: „Nincs rá szükségem.” Conti honlapja szerint 2018-ban Amszterdamban a Holland Nemzeti Balettel a Don Quixote-ot fogja vezényelni. Hogy ez bekövetkezik-e, valószínűleg a felvételi sikerétől függ.

(Via Slipped Disc, Codalario.com, Marzio Conti honlapja)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.