Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Jubileumi évadot hirdetett a Győri Filharmónia

Jubileumi évadot hirdetett a Győri Filharmónia

Az új, 2017/2018-as évad kiemelkedő jelentőségű lesz a Győri Filharmonikus Zenekar életében, hiszen 2018 márciusában ünnepli az együttes hivatásos zenekarrá válásának 50. évfordulóját. Ebből az alkalomból ünnepi rendezvényekkel, különleges hangversenyekkel és sok meglepetéssel készül a zenekar.

- hirdetés -

Az ünnepi, 2018-as évadban a Zeneakadémián tartandó bérletsorozatban a nemzetközi komolyzenei élet kimagasló sztárjai mutatkoznak be a zenekarral.  Szólistaként lép majd fel Szergej Nakarjakov trombitaművész, a világhírű Pasztircsák Polina operaénekes, akinek partnere a kazah Dovlet Nurgeldiev lesz, de bemutatkozik a fiatal, orosz zongoraművész, a moszkvai Csajkovszkij-verseny győztese,
Dmitrij Maslejev is. .

A világhírű vendégek mellett az együttes fiatal szólamvezetői is megmutatják tehetségüket, szólistaként is hallható lesz Anderkó Dániel klarinétművész és Budai Sándor nagybőgőművész.

- hirdetés -

Nem csak a szólisták, de a vendégegyüttesek közreműködése is színesíti az új évad programjait, hiszen fellép majd az együttesel a Nemzeti Énekkar, a Magyar Rádió Énekkara, Veszprém Város Vegyeskara és az Akadémia Klasszika Salzburg.

Két fiatal magyar zeneszerző, Gyöngyösi Levente és Pacsay Attila a zenekar felkérésére fog komponálni egy-egy művet.

Az évad szuperprodukciója 2018. január 5-én lesz az Audi Arénában, ahol Bizet: Carmen operája csendül fel koncertszerű előadásban világhírű operaénekesek, valamint a Nemzeti Énekkar közreműködésével. Főbb szerepekben hallhatjuk Oleszja Petrova operaénekest, Pataki Adorjánt, Sebestyén Miklóst, az est karmestere pedig Attilio Tomasello lesz.

A jubileumi események részeként egy új zenei kiadványra is számíthatnak a zenekar rajongói. Berkes Kálmán vezényletével Brahms szimfóniái kerülnek rögzítésre, amelynek előmunkálatai június végén már elkezdődnek.

Az elmúlt évadok során szoros együttműködést alakított ki a zenekar a Bartók Rádióval. Az együttműködés keretében a rádió felvételről vagy élőben sugározta a Győri Filharmonikus Zenekar koncertjeit. A korábbi szezonok során összesen 18 hangverseny került rögzítésre, amelyből kettő hangversenyt élőben közvetített a rádió a Richter-teremből. A zenekar már elkezdte az egyeztetést a közszolgálati rádióval, hogy az új évad során is hallható legyen a zenekar a Bartók Rádió műsorkínálatában.

Berkes Kálmán 65

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.