Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Megvannak az Armel Dalverseny győztesei

Megvannak az Armel Dalverseny győztesei

A 10 éves Armel Opera Festival Dalversenyt írt ki a hazai zenei élet előadói számára. A kiírás szerint az Armel Opera Festival Hivatalos Dalát, a Sztevanovity Dusán általírt magyar nyelvű szöveggel énekelték föl a jelentkezők.

- hirdetés -

A dalszövegcíme: Belső hang, amely költőien foglalja össze az Armel Opera Festival jellemzőit. Mivel az Armel Dal egy duet, a nevezők közül a szakmai zsűri öt női és öt férfi előadót választott ki június 1-én, akik a Dal stílusához illő művészi érzékenységgel formálták meg a zenei anyagot. Rájuk szavazhatott a közönség június 17-én, éjfélig.

- hirdetés -

Az Armel Dalverseny győztesei és a zsűritagok

A közönségdíj eredményét közjegyző hitelesítette, a díj kettőszázezer forint fejenként.

Az eredményhirdetésre a június 18-án került sor, a Zeneakadémián.

A zsűri az öt-öt énekes közül döntött a szakmai fődíjas páros kilétéről, akik fejenként egymilió forint pénzjutalomban részesülnek, és július 4-én, az Armel Opera Festival Jubileumi Gálaestjén a Pannon Filharmonikusok kíséretében adják elő a Dalt, a Thália Színházban!

KÖZÖNSÉGDÍJ

  • Sapszon Orsolya
  • Kálmán Tamás

SZAKMAI FŐDÍJ 

  • Jőrös Andrea 
  • Juhász Levente

A fenti dalverseny eredményhirdetése egybeesett a 2018-as Armel Opera Festival versenyszereplőinek II. fordulójával, és a válogatás eredményhirdetésével. A II. fordulóba 30 énekes jutott be, akik közül öten kaptak szerepet a jövő évi nemzetközi produkciókba, amelyeket a hazai közönség a 11. Armel Opera Festivalon láthat.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.