Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Nemzetközi Puccini-mesterkurzus Tokajban

Nemzetközi Puccini-mesterkurzus Tokajban

Immár negyedik alkalmmal kerül megrendezésre a nemzetközi Puccini opera mesterkurzus Szikszó és Tokaj városok támogatásával június 5-8. között.

- hirdetés -

A nyári képzés ötlete a szikszói származású Kovács Gábor ifjú tenorban vetődött fel, aki jelenleg Puccini szülővárosában, Luccában fejleszti operaénekesi képességeit.

Még egyetlen jelentkezést tudnak fogandi a mesterkurzusra. Bővebb információ itt.

- hirdetés -

Egy fiatal magyar operaénekes számára komoly anyagi terhet jelent, ha valódi olasz környezetben szeretné képezni énekhangját, így hát meghívta olasz mesterét, akitől hazai környezetben tanulhatnak a magyar és külföldi diákok. Maestro Massimo Morelli karmesterként, énekmesterként és zongoraművészként sem ismeretlen a nemzetközi közönség előtt.

Jelenleg a Boccherini Konzervatórium docense, emellett a Torre del Lago Puccini Fesztivál Akadémia és a luccai Teatro del Giglio színházkarmestere, továbbá a Cartoline Pucciniane koncertsorozatért felelős.

Puccini több művet írt orgonára mint gondolnánk! Részletek itt.

A jelenlegi kurzus résztvevői magyar, olasz és görög diákok. Nagyon intenzív 4 nap vár a hallgatókra, hiszen az egyéni és csoportos foglalkozások alatt tökéletesíthetik a hangképzési technikájukat, a kiválasztott áriákat, csiszolhatják az olasz kiejtésüket Maestro Morelli vezetésével.

Ezen kívül Mondok Yvette szoprán művész menedzsment témakörben tart előadást. Gaál-Wéber Ildikó énekművésztől pedig színpadi stresszoldó technikákat sajátíthatnak el a fiatal énekesek. Derzsi György színművész, rendező és zeneszerző irányításával egy-egy Puccini opera jelenet színpadi megjelenítésének kidolgozásával foglalkoznak majd a résztvevők.

Tudjon meg többet Gaál-Wéber Ildikóról ide kattintva!

A kurzus idején kidolgozott áriákból összeállított záró koncerttel búcsúznak a résztvevők és a képzést vezető tanárok a környék operakedvelő lakóitól június 8-án csütörtök este 6 órától a tokaji Zsinagóga felújított dísztermében, amelyre nagy szeretettel várják az érdeklődőket.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.