Papageno Radio
Intermezzo Ők az I. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny győztesei

Ők az I. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny győztesei

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Lezárult az I. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny, a Kokas Katalin és Kelemen Barnabás hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémia Budapest kiemelt eseménye.

A Magyarországon első alkalommal megvalósult hegedűversenyen a 8-18 év közötti fiatalok öt korcsoportban, nemzetközi zsűri előtt mérhették össze tudásukat június 10-14. között a Ferencvárosi Ádám Jenő Zeneiskolában. A verseny gálakoncertjét június 14-én a Régi Zeneakadémián rendezték.

Gaál Julianna fotó: Hernád Géza

A legidősebbek korcsoportjában első helyezett lett Tóth Kristóf, a negyedik korcsoport győztese Karls Lorenz. A harmadik korcsoportban Kovács Sára és Gaál Julianna nyert, a második korcsoportban Abouzahra Amira érdemelte ki az első helyezést.

A legfiatalabbak korcsoportjában a zsűri döntése alapján az összes résztvevőt egyformán jutalmazták. A különdíjakat Kokas Katalin és Kelemen Barnabás adták át szerdán.

A hegedűverseny zsűrijének elnökségét Shlomo Mintz vállalta, aki Izraelben Fehér Ilona tanítványa volt. Zsűritag volt Mimi Zweig (USA), Hyuna Kim (Korea), Sebestyén Katalin (Belgium), Ácsné Szily Éva és Dénes László.

A gálán Camille Saint-Saëns Fantázia hegedűre és hárfára című művét Vigh Andrea hárfaművész és Kelemen Barnabás hegedűművész, Franz Schubert a-moll Arpeggione szonátáját Maxim Rysanov brácsaművész és José Gallardo zongoraművész adta elő.  Az esten felléptek a verseny győztesei is.

Promóció

X
X