Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Új alapítvány létrehozásával segítene a fiatalokon Vásáry Tamás

Új alapítvány létrehozásával segítene a fiatalokon Vásáry Tamás

Vásáry Tamás zongoraművész Alapítványt hoz létre a hátrányos helyzetű gyerekek támogatására, valamint június 7-én koncertet is ad a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató műsorból megismert Kormányos Vanessza gyógyításáért.

Vásáry Tamás elmondta, hogy a jótékonysági esten három Beethoven-szonáta hangzik el, valamint bejelentik a nevét viselő alapítvány megalakulását.

- hirdetés -

A Kossuth-díjas zongoraművész és karmester kiemelte, hogy rendszeresen ad jótékonyági koncertet, de az utóbbi időben leginkább azokon a gyermekeken szeretne segíteni, akik anyagilag, fizikailag vagy akár érzelmileg hátrányos helyzetűek. Tóth Aladár zenetudóst idézve elmondta: ha valakinek traumatikus a gyermekkora, akkor az törött szárnyú lélek lesz, de véleménye szerint ha valakinek traumatikus az élete, az erős emberré is válik. Ilyen volt Beethoven is, aki művészetével a mai napig segít az embereken – mutatott rá.

- hirdetés -

Nagyon meghatotta őt a cisztás fibrózis betegséggel küzdő Kormányos Vanessza egészségi állapota, életkörülményei, ezért elhatározta, hogy jótékonysági koncerttel próbál segíteni. Beethoven-estjének bevételét egy steril szoba építtetésére használja fel, amelyre a kislánynak egészségi állapota miatt nagy szüksége van.

“Erős akarata van, hősiesen viseli a betegségét, éppen ezért meg fog gyógyulni” – hangsúlyozta.

Joó Beatris, a leendő Vásáry Tamás Alapítvány ügyvezető igazgatója elmondta: az Alapítvány “egybeolvad” az évek óta működő Közel Hozzánk elnevezésű gyermekvédelmi kezdeményezéssel. A projekt állami gondozott gyermekek fejlesztésével foglalkozik egy mentor- és egy pályaválasztási programon belül.

A mentorprogram révén a gyerekek megkapják azt a személyre szóló figyelmet és törődést, amire nagy szükségük van, a pályaválasztási program pedig szélesebb látókört ad a szakmákról, különböző foglalkozásokról – közölte, hozzátéve: a tapasztalatok szerint az állami gondozott gyerekek csak tipikus szakmákat ismernek és az állami gondozás világából kikerülve nem tudnak mit kezdeni magukkal, nincs kapcsolatuk a külvilággal. A program elsősorban ezt a problémakört akarja megoldani – hangsúlyozta.

Fiatal gordonkaművész kapta a Vásáry Tamás Ösztöndíjat

Közel hozzánk kezdeményezés keretében a fővárosi Cseppkő Gyermekotthonban végeznek fejlesztő foglalkozásokat, amelyeket Vásáry Tamás már régóta ismer. A művész főként nehéz életkezdésű, traumatizált gyermekeket szeretne támogatni, így jött az ötlet, hogy az alapítvány és a gyermekvédelmi kezdeményezés egybeolvadjon.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!