Papageno Radio
Intermezzo Zemlényi Eszter újabb nemzetközi sikere

Zemlényi Eszter újabb nemzetközi sikere

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Zemlényi Eszter facebook oldalán osztotta meg az örömhírt, miszerint 2. helyezést ért el a június 22-25. között Marosvásárhelyen megrendezett Nemzetközi Virginia Zeani Énekversenyen.

A négynapos fesztiválnak a marosvásárhelyi Kultúrpalota adott helyet. A megnyitón Virginia Zeani világhírű operaénekes, aki idén tölti be a 92. életévét, floridai otthonából video üzenetben köszöntötte a résztvevőket.

A  hat tagú zsűri elnöke a kiváló román professzor, szoprán énekesnő: Horiana Brănişteanu volt, a zsűri tagjai: Robert Koerner a Lyoni Opera igazgatója, Soyung Yu koreai operaénekes, Dr. Marton Melinda professzorasszony, Cosmin Marcovici a Román Nemzeti Opera managere, Josef Hussek a Festival Salzburg konzultánsa és Kürthy András rendező, producer.

A rangos, több fordulós verseny döntőjében a 11 kiválasztott finalista produkcióját a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia Zenekara kísérte Cristian Sandu vezényletével.

A fiatal énekes korábban a Baltikum legrangosabb énekversenyén mérette meg magát egyedüli magyarként, amiről az alábbiakban írtunk:

Harmadik díjat nyert Zemlényi Eszter az észtországi énekversenyen

Az első helyezést a román bariton: Alexandru Chiriac, harmadikat pedig a szintén román származású tenor: Alin Stoica érdemelte ki.

Zemlényi Eszter egyedüliként képviselve Magyarországot, a versenyen román, osztrák, moldáviai, olasz, német és portugál versenyzőkkel mérte össze tudását, a közönség elismerése mellett a zsűri is magasra értékelte produkcióját.

Promóció

X
X