Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo „A hattyúk tava után órákig tudnék tombolni egy diszkóban”

„A hattyúk tava után órákig tudnék tombolni egy diszkóban”

Vlagyimir Jurowski, aki legutóbb tavaly szeptemberben a Londoni Filharmonikus Zenekar élén adott koncertet Budapesten egy interjúban beszélt arról, hogy még ma sem biztos benne, hogy jól választott, amikor a karmesterség mellett döntött, illetve az is elárulta, hogy milyen hatással van rá Csajkovszkij zenéje.

- hirdetés -

Jurowski újságíró kérdésre árulta el, hogy vannak olyan művek, amelyek egyáltalán nem váltanak ki belőle erős érzéseket, de például Csajkovszkij A hattyúk tava balettje után olyan mértékben töltődik fel energiával, hogy gyakorlatilag nem is tud elaludni. Mint mondta, fontolgatja egy barátja tanácsát, hogy egy ilyen előadás után egy szórakozóhelyre menjen, ahol levezetheti a felgyűlt adrenalint.

- hirdetés -

A művész saját bevallása szerint bizonytalan alkat és valójában még most sem világos előtte, hogy mit szeretne a zenétől. Mint kiemelte, mindig is az alkotás folyamata foglalkoztatta, ami nem csoda, hiszen édesapja zeneszerző, ő maga azonban csak gyermekkorában jegyzett le egy-két hangot. A karmester beszélt arról is, hogy a vezénylés mellett nem csak a zene analitikája, de az orgona mint hangszer is lenyűgözi.

Látogatóközponttá alakítják a Rachmaninov család egykori birtokát

Jurowski 2000-ben, 28 évesen kezdett el komolyan jogával foglalkozni egy magánéleti krízis miatt, amiről csak annyit árult el, hogy már közel húsz éve, hogy az élete részévé vált a jóga, ami segíti, hogy lelki és testi egyensúlyban maradjon.

(Via Classicalmusicnews.ru)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.