Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Éjszakai vonaton debütált egy opera

Éjszakai vonaton debütált egy opera

Az Aberdeen és London között közlekedő éjszakai, hálókocsis vonaton tartották meg egy opera ősbemutatóját július 24-én.

- hirdetés -

A Belongings című zeneművet a vonaton utazók csomagjai ihlették. Ez volt az első alkalom, hogy egy opera premierjét egy Skócia és London között közlekedő szerelvényen, a Caledonian Sleeper elnevezésű hálókocsis járaton tartották meg.

A művet ide kattintva hallgathatja meg!

- hirdetés -

Az operát Samual Bordoli szerezte, a librettót Bill Bankes-Jones írta. A darabot, ami a skóciai soundfestival és a londoni Tête à Tête operafesztivál közötti együttműködés révén valósult meg a vonat társalgójában adta elő a Zosia Jagodzinska csellóművész és Robert Lewis tenor. A Tête à Tête igazgatója, Bankes-Jones elmondta: az előadást azért hozták létre, hogy

“a Skócia és Anglia legkreatívabb városaiból útra kelő közönség zenét és új munkákat hallgathasson”.

A soundfestival igazgatója, Fiona Robertson hozzátette, hogy nagy örömmel karolták fel a kezdeményezést: “reméljük, hogy ez az opera arra bátorítja a közönséget, hogy még több előadást nézzen és hallgasson meg a Tête à Tête és a soundfestivalon”.

Az operát még egy alkalommal, november 9-ről 10-re virradó éjjel is előadják az éjszakai vonaton, majd augusztus 13-ig a King’s Cross pályaudvaron is megszólal majd.

(Via Scotsman.com)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.