Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Fazıl Say szerint ő a legimádnivalóbb komolyzene-rajongó

Fazıl Say szerint ő a legimádnivalóbb komolyzene-rajongó

A YouTube egyik legnépszerűbb videója jelenleg az, amelyikben egy szabadtéri szimfonikus koncert pódiumára felsétál egy kutya, és magát nem zavartatva ott is marad. A zenekarnak magyar tagja is van, aki beszámolt az eseményről.

- hirdetés -

Epheszoszban, az Isztambuli és Izmiri Zenei Fesztivál keretében adott koncertet a Bécsi Kamarazenekar (Wiener KammerOrchester), Mendelssohn IV. (Olasz) szimfóniája közben pedig megjelent a színpadon egy kutya. A koncerten szintén fellépő Fazıl Say feltöltötte az ezt megörökítő videót saját Facebook- és Twitter-oldalára, a történet pedig bekerült a nemzetközi hírekbe.

Íme az eset:

- hirdetés -

Magyar érintett is van az ügyben, hiszen az együttes tagja Augusztinovicz Eszter, innentől pedig adjuk át a szót neki. A hegedűművész beszámolójából kiderült, a barátságos kóbor kutya a romok között él, a koncert szünetében megsimogatták, ezt követően ment fel a kutya, aki a koncertmester lábánál telepedett le. Az ötezer fős közönség egy része nevetett, mások tapsolta, és voltak, akik a e két csoportot igyekeztek lefütyülni (!), mert ők a zenét szerették volna hallgatni. „Mi kicsit izgultunk, nehogy szétessen a zenekar, mert a hangzavarban már nem hallottuk egymást, ráadasul a hátul ülő fúvósok ebből semmit nem láttak, ők nem tudták mire vélni a közönség reakciòjat. Nem véletlen, hogy azt lehet is látni, amint a karmester igyekszik a közönséget csendre inteni..:-)” – írta a HVG cikkéhez érkezett kommentben Augusztinovicz Eszter. A kutya, akiről kiderült, hogy csak a macskáktól fél, nyugodtan ülte végig a műsor második részét.

(Via HVG)

 

 

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.