Papageno Radio
Intermezzo Fischer Ádám és az MR Szimfonikusok nyitják meg a legnevesebb olasz zenei...

Fischer Ádám és az MR Szimfonikusok nyitják meg a legnevesebb olasz zenei fesztivált

Ma kezdődik a 65. Ravello Festival, mely Itália egyik legrégebbi és leggazdagabb hagyományokkal rendelkező klasszikus zenei eseménysorozata. A fesztiválnak otthont adó festői olasz várost, ahol Richard Wagner is megfordult, az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította és úgy emlegetik, mint a zene városát.

A fesztivál gazdag, műfaji szempontból is sokszínű programsorozata két hónapon át várja a látogatókat. A fesztivál minden évben kiemelt figyelmet szentel Wagner művészetének, a program pedig a nemzetközi előadó-művészeti szcéna legjobbjait vonultatja fel, ezért különleges megtiszteltetés, hogy a Budapesti Wagner-napok sikerének köszönhetően a Budapesten játszott Wagner-opusok egy darabjával nyitja meg kapuit az idei művészeti seregszemle, melyen a Fischer Ádám vezette MR Szimfonikusok hangversenye mások mellett Martha Argerich zongoraművész és Philip Glass zeneszerző koncertjei előtt hallható. A fesztiválon a Deutsche Symphonie Orchester Berlin zenekarát Kent Nagano vezényli majd.

„Előre tudom, hogy az énekes bírja-e majd a harmadik felvonást”

A szabadtéri koncerten A walkür első felvonása, a szünet után pedig a Siegfried harmadik felvonásának harmadik képe csendül majd fel a szólisták Elisabet Strid, Daniel Brenna és Sebastian Pilgrim lesznek.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!