Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Ifjú zeneművészek nemzetközi nyári akadémiája Debrecenben

Ifjú zeneművészek nemzetközi nyári akadémiája Debrecenben

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Tizenhetedik alkalommal, július 14. és 23. között rendezi meg a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara az akadémiát, amelyen világszerte ismert művésztanárok tartanak mesterkurzusokat mintegy kétszáz fiatal muzsikusnak.

- hirdetés -

A vonós, fúvós és ütőhangszerek mesterkurzusain a tehetséges fiatalok intenzív fejlesztő munkát végeznek. Az évről évre visszatérő szakemberek mellett idén először tart kurzust Kiss József oboaművész, a Hochschule für Musik Detmold professzora, Wim van Hasselt, a freiburgi zeneakadémia trombita professzora, valamint Dominique Vleeshouwers, az amszterdami zeneakadémia és a Percussion Friends csoport tanára. Idén is megrendezik az akadémia keretében a Petrovics Emil énekversenyt. Az országban egyedülálló megmérettetésre kizárólag kortárs szerzők műveivel jelentkezhetnek az énekesek. Az előző évihez hasonlóan ismét kurzust tart a Debrecenből elszármazott, jelenleg Hollandiában élő előadóművész, Dezső Virág, amszterdami zeneakadémia tanára, aki a modern mime, tánc, instant kompozíció és zene világát ötvözve a mozdulat zeneiségébe vezeti be a fiatalokat.

A Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar is a debreceni nyári akadémia keretében készül nyári turnéjára. A zenekari tagok július 10-én kezdik meg a közös munkát Vásáry Tamás zongoraművész, karmester irányításával. Liszt Ferenc, Kodály Zoltán és Georges Bizet műveiből összeállított műsorukat a debreceni Kölcsey Központban, Pozsonyban, 25-én Galántán, Budapesten, a Városmajori Szabadtéri Színpadon, illetve Kismartonban, az Esterházy-kastély Haydn termében mutatják be.

A művészek a rendezvény ideje alatt esténként ingyenes hangversenyeken mutatkoznak be a debreceni közönségnek a zeneművészeti kar Liszt termében. A Zenés esték a Nagyerdőn című sorozathoz kapcsolódva nyílik meg a zeneművészeti karon épületében Szigeti Tamás fotóművész kiállítása is, aki az előző évhez hasonlóan újra ismert zenészek egykori és mai arcképeit hozza el Debrecenbe.

Promóció

Mit keres a fizikus a múzeumban?

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X