Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Kilencedik alkalommal rendezik meg a Kastélyakadémiát

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Kastélyakadémiát

György Ádám zongoraművész 2017-ben immáron kilencedik alkalommal rendezi meg zongoraakadémiáját Pomázon, amelyre Kínából, Indonéziából, Szingapúrból, Franciaországból, Angliából, Svájcból és az USA-ból is érkeznek tehetséges zongorista növendékek. Az akadémia György Ádám szóló zongoraestjével veszi kezdetét július 10-én, majd július 19-én a növendékek és a művész közös koncertje várja a nyáresti kikapcsolódásra vágyó zenekedvelőket.

- hirdetés -

A fiatal tehetségek a világ vezető egyetemeiről érkeznek az immáron hagyományosan megrendezésre kerülő György Ádám Kastélyakadémiára, hogy a magyar művésztől és a budapesti zeneakadémia professzoraitól tanuljanak. A zongoraakadémia rangját jelzi, hogy a New York-i Juilliard School of Music, a Cleveland Institute of Music, a szingapúri Nemzeti Egyetem, és a Nanyang Academy of Fine Arts, a londoni Royal School of Music, valamint a Bécsi Zeneakadémia is küld növendékeket a mesterkurzusra.

2012 óta magyar résztvevői is vannak a Kastélyakadémiának, idén három magyar diák.

- hirdetés -

György Ádám 2016. március 15-én pedig átvehette az Áder János köztársasági elnök által adományozott Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést, a magyar komolyzenei élet figyelemreméltó tehetségeként elért nemzetközi és hazai sikerei, valamint zenei örökségünk népszerűsítését szolgáló művészete elismeréseként.

Kastélyakadémia

György Ádám a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság megnyitóján robbant be itthon a köztudatba. Chopin etűdjének előadását a helyszínen 60 ezer, míg a képernyők előtt 300 millió néző kísérte figyelemmel. 2003 óta Tokiótól New Yorkig a világon mindenütt Liszt-diplomataként tartják számon virtuóz zongorajátékára és magyar származására való tekintettel.

Ahol megfordul, a koncertek mellett tanít is. A távoli Indonéziában Lisztet játszó tehetségek ihlették a pomázi zongoraakadémia létrejöttét.

„A cél az volt, hogy a klasszikus zene bölcsőjében, Európában, és azon belül is szülővárosomban, Pomázon biztosítsunk fejlődési lehetőséget ígéretes fiatal zongoraművészek számára.”

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.