Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Koncert a csúcson

Koncert a csúcson

Úgy tűnik, ez a nyár a rekordoké. A legtöbb zongorabillentyű leütése egy perc alatt és a szabadesésben meztelenül zenélés után a legmagasabban adott koncert rekordját döntögetik bőszen a zenészek.

- hirdetés -

Elisa Tomellini genoai illetőségű zongorista a milánói Verdi Konzervatóriumban végzett, majd Vincenzo Balzaninál képezte tovább magát. A Viotti Valsesia, a Concorso di Cantù és a Concorso Città di Pavia zongoraversenyeken díjazták, több lemeze jelent meg, amelyeken Rahmanyinov, Piazzolla, Vermeer műveit játssza.

- hirdetés -

Ízelítő a művésznő játékából – normál hangversenytermi körülmények között:

Néhány évet elvonulva töltött az Alpokban, ahol főleg hobbijának, a hegymászásnak hódolt, és inspirációt gyűjtött. Az olasz zongoraművész július 8-án az olasz-svájci határon húzódó Monta Rosa egyik, 4460 méteres csúcsára vitte – valószínűbben: vitette – fel zongoráját, és ott játszott mínusz 15 fokban. Olasz nyelvű videobeszámoló az eseményről itt látható.

Ám ne higgyük, hogy ezzel a csúcsra ért Elisa Tomellini, mert az Orchestre des Pays de Savoie francia zenekar fúvósai 2016 júniusában 4810 méteren, a Mont Blanc tetején játszották Darius Milhaud, Jacques Ibert és Wolfgang Amadeus Mozart műveit. A vállalkozásról szóló francia nyelvű dokumentumfilm itt nézhető meg.

Újabb furcsa világrekord-kísérlet egy jó ügyért

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.