Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Közönségdíjas a Prima Donna az Armel Opera Festivalon

Közönségdíjas a Prima Donna az Armel Opera Festivalon

Udo Zimmermann Weisse Rose című operája, a svájci Biel Solothurn Zenekar és Színház produkciója nyerte el a legjobb előadás díját, a legjobb énekesnek járó elismerést a Szegedi Nemzeti Színház előadásában fellépő francia Morgane Heyse szoprán kapta.

- hirdetés -

Az Arte-Közönségdíjat Rufus Wainwright Prima Donna című operája érdemelte ki a Pannon Filharmonikusok előadásában, Alföldi Róbert rendezésében, aki a fesztivál tízéves történetében eddig háromszor kapta meg a legjobb előadás díját, és most negyedszer a közönségdíjat.

„A dalok a föld, az opera az ég”

- hirdetés -

Az idén tizedik alkalommal megrendezett Armel Opera Festival szervezőinek célja az alapításkor az operaritkaságokat és főként kortárs műveket bemutató nemzetközi operaesemény létrehozása volt, amelyben ötvözni tudnak egy operaénekeseknek szóló nemzetközi tehetségkutató versenyt és egy évente öt produkciót bemutató fesztivált. Az idei közreműködők a Pannon Filharmonikusok, a Szegedi Nemzeti Színház, a svájci Biel Solothurn Zenekar és Színház, a Varsói Kamaraopera és a rijekai Ivan pl. Zajc Nemzeti Színház voltak, a versenyoperák pedig a Prima Donna és a Weisse Rose (Fehér rózsa) mellett Donizetti műve, a Farsangi kalamajka, avagy A torkos csütörtök, Michał Dobrzyńsky Operettje, amely Witold Gombrowicz drámája alapján született, továbbá Martyna Kosecka: A mesefonál című darabja volt.

Az öt énekest két fordulóban választották ki, akik június 28. és július 3. között Budapesten a Thália Színházban és egy új helyszínen, Bécsben a MuTh (Musik und Theater) mutatkoztak be a versenyprodukciókban. Nemzetközi zsűri értékelte a versenyszerepekben fellépő operaénekesek énekesi-színészi teljesítményét, tagjai feleltek a legjobb produkciónak és a legjobb előadónak járó díj odaítéléséért. A zsűri elnöke Annilese Miskimmon, a Dán Nemzeti Operaház korábbi igazgatója, a Norvég Opera új vezetője volt. A grémiumban helyet foglalt Clarie Middleton, a londoni Hackney Empire színház igazgatója, Kim Whitener, a New York-i Prototype Fesztivál társigazgatója, Henry Little, a Brit Nemzeti Opera Bizottság elnöke, Kjell Englund, a svéd Norrlands Operan művészeti vezetője és ügyvezető igazgatója, valamint José Correia, az Arte Concert programigazgatója.

Megvannak az Armel Dalverseny győztesei

A zsűri különdíjjal jutalmazta Petrovics Eszter televíziós rendezőt, a fesztivál előadásainak rendkívül magas színvonalú élő közvetítéséért az ARTE Concert csatornán, ahol hat hónapig elérhetők a produkciók.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

X
X