Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Világbajnok focista egy zenei verseny zsűrijében

Világbajnok focista egy zenei verseny zsűrijében

Komolyzenét játszó amatőr muzsikusok számára írt ki versenyt a France Musique rádió, amelynek zsűrijében az 1998-as világ- és 2000-es Európa-bajnok labdadúgó, Lilian Thuram is helyet foglal. Nem véletlenül.

- hirdetés -

A versenyben 16 év fölöttiek, szólisták vagy duók vehetnek részt, hangszeres és vokális műfajban. Produkciójuk felvételét július 15-ig küldhetik el, az eredményhirdetésre július 28-án kerül sor. A nyeremény egy nap a rádióban, ők lesznek az egyik leghallgatottabb műsor vendégei, felvételüket lejátsszák, és koncertjegyeket is kapnak. Akik a pályázókat rangsorolják: az Orchestre National de France ütőhangszeres művésze, a Philharmonique de Radio France fuvolistája, a Révélation des Victoires énekverseny idei győztes operaénekese, egy népszerű youtuber, akinek zenei vlogja van, valamint Lilian Thuram.

- hirdetés -

A 142-szeres francia válogatott, a Monacóval, a Parmával, a Juventusszal és a Barcelonával bajnoki és kupagyőzelmeket begyűjtő Thuram gyerekkora óta szereti a klasszikus zenét, de – ahogyan egy interjúban elmondta – abban a városban, ahol lakott, erről nem mert beszélni, mert attól félt, kinevetik kortársai. Mivel nem gondolja, hogy túl sok változás történt azóta a mentalitásban, szerinte minden alkalmat meg kell ragadni ahhoz, hogy a komolyzenét népszerűbbé tegyék. Ráadásul, vallja Lilian Thuram, nincs olyan, hogy komolyzene általában, mint ahogyan irodalom sincs általában:

sokféle műfaj van, és ezek között mindenki megtalálhatja az őt érdeklő, neki tetsző művet, zeneszerzőt, történetet.

(Via Slipped Disc)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!