Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Ifjú énekesnők Nyetrebko nyomában?

Ifjú énekesnők Nyetrebko nyomában?

Anna Nyetrebko 22 éves volt, a szentpétervári Mariinszkij Színházban takarított, és eközben csak úgy, magának énekelgetett. Valerij Gergijev meghallotta a “dudorászást”, és ettől kezdve gyakorlatilag garantált volt a világhír. Ez vár-e a hegedűszólamból Aida szerepébe beugró Jennifer Lindsay-re és a koncertterem bejáratától a pódiumra lépő Milly Forrestre?

- hirdetés -

Persze, ez a Hamupipőke-szerű karrier semmi más, mint egyszerű szenzációhajhász fogalmazás, hiszen nem arról van szó, hogy Anna Nyetrebko csak otthon, a fürdőszobában, a zuhany alatt áriázott, hanem a szentpétervári konzervatóriumban tanult, és a tanulmányok mellett dolgozott a színházban, Gergijev pedig egy meghallgatáson hallotta őt először, viszont felismerte arcról, hogy már találkoztak az épületben.

- hirdetés -

Az Egyesült Államokban néhány napja a zenekar hegedűsei közül ugrott be valaki az Aida nyilvános főpróbáján a címszerepbe, mert az énekesnő lekéste a jelenést. A sajtót bejárta a hír, de természetesen itt sem arról volt szó, hogy Jennifer Lindsay rejtett tehetséggel bír: a fiatal hegedűs-szoprán az egyik cover volt a szerepre. Az énekesnő egyébként polgári foglalkozással is bír: matematikát és informatikát tanult, és mérnökként dolgozik az Aerospace Corporationnél.

És ugyanígy nem hobbista London egyik emblematikus koncerttermének, a Wigmore Hallnak a jegyszedője, Milly Forrest sem, aki egy koncertet lemondó énekesnő helyére állt be, hiszen a 22 éves énekesnő ősztől a Royal Academy of Music mesterképzésén vesz részt.

A kérdés már csak az, a két fiatal hasonló pályát fut-e be, mint az orosz-osztrák szoprán.

(Via Slipped Disc itt és itt)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.