Papageno Radio
- hirdetés -
Folk Ma kezdődik az Ördögkatlan Fesztivál

Ma kezdődik az Ördögkatlan Fesztivál

Fesztivál fesztválharsányság nélkül. Egyik legkedvesebb összművészeti fesztiválunk idén tizedik születésnapját ünnepli.

Részletes információk az Ördögkatlanról

- hirdetés -

Ez az a fesztivál, ahol ugyanúgy vendégek lesznek a Nemzeti Filharmonikusok Verdi Requiemjével, mint Both Miklós és az ő ukrán udvara, Krasznahorkai László vagy Lajkó Félix és Anton Balanescu, Kiss Tibiék, Másik Jánosék megidézik Cseh Tamást, Leonard Cohent, lesz cirkusz, Quimby, nyitottság, színház a tornateremben, tánc a szoborparkban, de túrázni, jógázni és land artozni is lehet. Vagy, ahogy Törőcsik Marit megfogalmazta: „a minőség, a sokszínűség, a kíváncsiság és mindenekelőtt az egyszerűség és a szeretet ebben az oly nehéz és sokszor embertelennek tűnő 21. században is boldog közösségeket tud létrehozni”. Pont.

- hirdetés -

A jubileumi Ördögkatlan augusztus 5-ig tart, hat településen 608 program várja az érdeklődőket. A fesztivál öt napja alatt levetítik és színházban is előadják majd Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál című alkotását, új regényéből olvas fel Krasznahorkai László, öt előadással érkezik a Szkéné Színház, a Fonó Budai Zeneház pedig Dresch Mihályt, Kollár-Klemencz Lászlót, a Muzsikást, a Csík Zenekart, valamint Ferenczi Györgyöt és a Rackajamet viszi el a fesztiválra.

Beremenden augusztus 3-án Verdi-operagálát tartanak, a színházi programok között a Szkéné mellett az Orlai Produkció, a Vígszínház, a Csiky Gergely Színház, Pintér Béla, Jordán Tamás, a Tünet Együttes, a budapesti és a kaposvári színművészeti egyetemisták előadásait is megtekinthetik a nézők. A k2 vándorszínház az Ördögkatlan utolsó napján négy helyszínen lejátssza az elmúlt években itt bemutatott valamennyi előadását; A nagyharsányi menyasszonyt, A kisharsányi vőlegényt és A villánykövesdi vőfélyt, negyediknek pedig az idén közönség elé kerülő A beremendi lakodalom című darabot.

Az irodalmi program része lesz Háy János, Térey János, Peer Krisztián és Kiss Tibor Noé is, a kortárs táncot egy Pina Bausch-emlékkiállítás képviseli zenés-táncos improvizációkkal, de lesz opera- és dalírás workshop, börtönrádiósokkal egészül ki a Göttinger Pál vezette Caminus csapat a kisharsányi Kovács Udvarházban, a gyereket pedig Halász Judit, Rutkai Bori és Szalóki Ági várja majd.

Előző cikkZene mindenkinek
Következő cikkKi kapja a jogdíjat?
- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

X
X