Papageno Radio
Intermezzo Magyar sikerek New Yorkból

Magyar sikerek New Yorkból

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Ruszó Alexandra énekművész és Berecz Mihály zongoraművész is arany minősítést kapott a II. Nemzetközi Manhattan Zenei Versenyen.

Második alkalommal rendezték meg a Manhattan Zenei Versenyt, amely célja a kiemelkedő, karizmatikus előadói készségekkel és színpadi jelenléttel rendelkező gyakorló művészek segítése.

Berecz Mihály fotó: Zsugonits Gábor

A jelentkezők közül felvételek alapján, augusztus 25-én választották ki a nagydíjat illetve az arany és ezüst minősítéseket érdemlő előadókat. Az Ivo Pogorelić védnöksége alatt zajló verseny nagydíjasai koncertlehetőségeket kapnak a New Yorki-i Carnegie Hallban, a további kiemelt minősítésű jelentkezők pedig egyrészt bekerülnek a Carnegie Hall tehetségfigyelő rendszerébe, másrészt próbalehetőséget kapnak a világ egyik leghíresebb koncerttermében.

Miatta vonult ki Martha Argerich egy zongoraversenyről

Ruszó Alexandra

Zenei tanulmányait 7 évesen kezdte a budapesti Molnár Antal Zeneiskolában, zongoratanára Pallagi Jánosné volt. 2004-2010-ig a budapesti Bartók Béla konzervatórium zongora és ének szakos hallgatója Németh Márta tanítványaként.

2010-ben nyert felvételt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Ének Tanszékére, ahol Halmai Katalin növendéke.

Részt vett Hamari Júlia, Meláth Andrea, Gulyás Dénes, és Vashegyi György mesterkurzusain.

 

Berecz Mihály

1997-ben Budapesten született. Hét évesen hegedül, két évvel később kezdett zongorázni Major Edit tanárnőnél. Több országos zongoraverseny győztese. 2010-ben kiemelt első díjat kapott a XII. Országos Zeneiskolai zongoraversenyen, Nyíregyházán. 2011-ben kiemelt nívódíjat kapott a III. Országos Bartók Béla Zeneiskolai Zongoraversenyen. Emellett megkapta a legjobb Bartók mű előadásáért járó külön díjat. A Barvinok Ukrán Nemzetközi Alapítvány 2012. április 20. és 23. között Prágában rendezte meg a Nemzetközi Ifjúsági Fesztivált. Berecz Mihály arany díjat kapott.

(Via ManhattanCompetition.com)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X