Papageno Radio
Intermezzo Mutatjuk a Kaposfest részletes programját

Mutatjuk a Kaposfest részletes programját

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Augusztus 13-án kezdődik a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál. A Kaposfest nyolcadik alkalommal sorra kerülő eseménysorozata egy héten át tizennégy komolyzenei koncert mellett számos kiegészítő programmal, kiállításokkal és könnyűzenével is várja a közönséget.

A “legmagyarabb francia zongorista”, Jean-Eflam Bavouzet Haydn-triókat játszik Baráti Kristóf hegedű- és Várdai István gordonkaművésszel, a Borogyin-kvartett előadásában pedig egybek mellett Beethoven egyik kései vonósnégyese lesz hallható.

Közeleg a 8. Kaposfest!

Számos feltörekvő fiatal művészt is várnak a somogyi megyeszékhelyre: a cseh Josef Špačeket a jövő hegedűművész csillagaként tartják számon, Pusker Júlia már visszatérő vendég lesz, de fellép Giovanni Guzzo, a Budapesti Fesztiválzenekar koncertmestere és Camille Thomas gordonkaművész is. A vokális előadók közül Károlyi Katalint és Rost Andreát hallhatja a közönség.

“Felelős operajátszásra van szükség”

Brahms klarinéttriójában együtt játszik Kohán István, Zarina Simanszkaja és Várdai István. A magyar Pecze Boglárka által vezetett, német Trio Catch kortárs műsorral jelentkezik, de fellép Diemut Poppen, Thomas Hoppe, Akaszaka Tomoko, Uxia Martínez Botana, Suzana Bartal, valamint Oláh Kálmán jazz-zenész is.

A kísérőprogramok sora minden eddiginél szélesebb körű lesz: Bősze Ádám például a Kaposfesten tartja zenei stand-up estjének bemutatóját, a Kaposfest underground koncert pedig a mai és a régi zenei underground találkozását mutatja be.

Kiemelt figyelmet szentelnek a gasztronómiai kínálatnak: Segal Viktor fesztiválséf ételei mellett az érdeklődők Amedei csokoládékat, a Tóth Sándor barista (Lucky Cap) által készített, különleges pörkölésű Kaposfest kávét, a Rippl-Rónai tortát és újdonságként a Kaposfest borát kóstolhatják meg.

A Kaposfest részletes programja ide kattintva érhető el!

Lackfi János “fesztiválköltő” Kaposfest-élmények ihlette versei a naponta megjelenő Kaposfest Timesban lesznek olvashatók a fiatal írógeneráció képviselőinek a fesztiválra készülő műveivel együtt, de a közönséget kiállítások, előadások, kirándulások, éjszakai fürdőzés, Sárközy Lajos cigányzenekara és könnyűzenei koncertek is várják.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X