Papageno Radio
Intermezzo Reneszánsz és Barokk Hét Győrben

Reneszánsz és Barokk Hét Győrben

Augusztus 6. és 12. között, kilencedik alkalommal rendezik meg Győrben a régizenei találkozót, amelyhez mesterkurzusok is kapcsolódnak.

A Savaria Barokk Zenekar Hangverseny Telemann műveiből válogatott a nyitókoncertre, amelynek helyszíne a győr-kisbácsai Nagyboldogasszony templom. Az Ünnepkörök zenéje című előadással lép fel a Corvina Consort énekegyüttes a győr-révfalui Szentháromság templomban. A középkori és reneszánsz egyházi és világi zenét játszó Recercare Régizenei Műhely a Zichy-palotában lép fel, a Harmónia teremben pedig Dobozy Borbála csembalóművész George Anton Benda csembalószonátáiról tart előadást.

A mesterkurzuson a jelentkezők furulya-, barokkhegedű-, cselló-, csembaló-, fortepiano-, kamarazene- és barokkének-kurzusok keretében mélyítik tovább régizenei tudásukat, sajátítják el a korabeli előadásmódot. A kurzusvezető tanárok augusztus 8-án Barokkó címmel közös koncertet adnak az Eszterházy-palotában, amelyen a barokk és a rokokó kor zenéiből válogatnak. Augusztus 11-én pedig a kurzusok résztvevői és tanárai közösen adnak fortepiano kamarakoncertet a vámosszabadi Zenekápolnában.

Illés Szabolcs régizenei blogja itt olvasható

Szombaton a hagyományos barokk esküvőhöz kapcsolódóan barokk játszótér, ingyenes városnéző séta, toronyzene és vásári mulatság is várja egyebek a látogatókat. Az esti hagyományos barokk felvonuláson mintegy kétszáz barokk kori jelmezes kíséri a menyasszonyt a Városház térről a Dunakapu térig. Az esküvő után a Széchenyi téren Sebestyén Márta és Andrejszki Judit közösen lép fel. Vasárnap a barokk játszótér, a toronyzene, különböző flashmobok és a városnéző séta mellett barokk táncokat, marionett mesejátékot és meseoperát is láthat a közönség. Pénteken nyílik a kézműves vásár, de lesz omnibuszos utazás, barokk árnyjáték a bencés rendház falán.

(Via MTI)

Előző cikkMindig a politika?
Következő cikkJazzreflexiók Bartókra

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!