Papageno Radio
Intermezzo Salzburgi adomány menekült gyerekeknek

Salzburgi adomány menekült gyerekeknek

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Salzburgi Ünnepi Játékok szervezői az Aida nyilvános főpróbájának jegybevételét adományozták Jordániában élő szír menekült gyerekeknek. Az ötvenezer eurós összeget egy mecénás megduplázta.

Az ötvenezer euróval hatezer gyerek egyéves zeneoktatását fedezték volna, a támogatónak köszönhetően azonban két évig kerülhetnek be a 6-14 éves korú gyerekek a programba. A Salzburgi Ünnepi Játékok elnöke, Helga Rabl-Stadler úgy fogalmazott, fontos számukra, hogy az ünnep örömében ne feledkezzenek el azokról, akiknek segítségre van szüksége. Az adományt egy civil szervezet, a Middle East Children’s Institute kapta, amely oktatási és gyermekvédelmi tevékenysége mellett pszichológiai munkát is végez, amelynek keretében a menekült gyerekeket a művészetterápia, különösen a zene és a színház által az őket ért traumák feldolgozásában segítik.

Az Aida bemutatója ma este lesz, a címszerepet Anna Nyetrebko alakítja, a produkciót Riccardo Muti vezényli. Az előadás rendezője Shirin Neshat iráni képzőművész elmondta, megtiszteltetésnek tartja, hogy a salzburgiak az együttműködést lehetővé tették, és ebben neki is egy kis része lehet.

(Via Salzburgi Ünnepi Játékok)

Promóció

Stream és színház

X
X