Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Sikkasztás vagy politikai leszámolás?

Sikkasztás vagy politikai leszámolás?

A németországi operaprodukcióival erős visszhangot kiváltott Kirill Szerebrennyikov orosz díszlettervező-rendező nem számít Vlagyimir Putyin támogatói közé. Májusban még csak házkutatást tartottak nála. Néhány hete bevonták az útlevelét. Augusztus 22-én egy szentpétervári filmforgatáson letartóztatták. A vád: 1,2 millió dolláros sikkasztás.

- hirdetés -

A hírt stuttgarti és a berlini operaházak hozták nyilvánosságra, ahol produkciók kerültek veszélybe, mert Szerebrennyikov hamarosan kezdené náluk a munkát.

Elismert operarendező ajtaján kopogtatott az orosz titkosszolgálat

- hirdetés -

A rendőrség szerint a rendező a több hónapja tartó vegzálásnak semmilyen politikai oka nincs, ők mindössze a rendező 1,2 millió dolláros sikkasztását vizsgálják, szerintük ugyanis ennyi hiányzik a Platforma nevű színházi program állami támogatásából, míg egy másik szálon további 3,4 millió dollárt keresnek Szerebrennyikov színházán. A társulatokhoz tartozó és projektekben dolgozók közül többeket kihallgattak és letartóztattak már, egyikőjük a tárgyaláson felolvasta vallomását, amelyben elismerte, hogy a rendezővel és egy másik volt kollégájával tulajdonították el az 1,2 millió dollárt.

(Via Slipped Disc, Meduza.io)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.