Papageno Radio
Blogok Kaposfest Széleskörű kísérőprogramokkal várta a közönséget a 8. Kaposfest

Széleskörű kísérőprogramokkal várta a közönséget a 8. Kaposfest

Töretlen az érdeklődés a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál (Kaposfest) iránt: az augusztus 19-én zárult komolyzenei eseménysorozatnak az elmúlt évekhez hasonlóan mintegy tizenötezer látogatója volt, előttük pedig minden eddiginél több, kilencven művész lépett színpadra.

Az immár nyolcadik alkalommal megrendezett egyhetes fesztivál tizennégy klasszikus zenei koncertet és harminc kiegészítő programot kínált a közönségnek, a koncertek többsége teltházas volt, amelyek nem, azokon is csak néhány ülőhely maradt szabadon – mondta Lesták Zsófi, a szervező Kaposfest Nonprofit Kft. kommunikációs menedzsere, aki hozzátette: számos vendég már a fesztivál ideje alatt megrendelte 2018. évi Kaposfest-bérletét.

forrás: Kaposfest 2017

Az ismert előadók koncertjei mellett a kísérőprogramok sora minden eddiginél szélesebb körű volt: Bősze Ádám például a Kaposfesten tartotta zenei stand-up estjének bemutatóját, a Reframe produkció pedig a különböző zenei stílusok közötti határok feszegetésére tett kísérletet, nagy sikerrel.

Mi fán terem a zenei stand up?

A szervezők kiemelt figyelmet szenteltek a gasztronómiai kínálatnak: Segal Viktor fesztiválséf ételei mellett az érdeklődők a Rózsavölgyi Chuao csokoládét, a Tóth Sándor barista (Lucky Cap) által készített, különleges pörkölésű Kaposfest kávét, a Rippl-Rónai tortát és újdonságként a Kaposfest borát, a Szepsy furmintot is megkóstolhatták.

Lackfi János “fesztiválköltő” Kaposfest-élmények ihlette verseit a naponta megjelenő Kaposfest Timesban lehetett olvasni, a fiatal írógeneráció képviselőinek a fesztiválra készülő műveivel együtt, de a közönséget kiállítások, zselici kirándulás, Sárközy Lajos cigányzenekara és könnyűzenei koncertek is várták.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!