Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Vásáry Tamás vehette át a Szent István-rendet

Vásáry Tamás vehette át a Szent István-rendet

Áder János köztársasági elnök Erdő Péter bíboros mellett  Vásáry Tamás zongoraművész-karmesternek adta át a Magyar Szent István-rend kitüntetést augusztus 20-án a Sándor-palotában.

- hirdetés -

Az államfő a díjátadón elmondott beszédében hangsúlyozta, államalapító Szent István ünnepén azok vehetik át ezt az elismerést, akik megerősítik: emberként és magyarként is mindenkinek küldetése, hogy a maga egyedi teljesítményével, ötleteivel, elszántságával gazdagabbá tegye ezt a világot.

- hirdetés -

Vásáry Tamás átveszti a Szent István-rend kitüntetést a Zeneakadémián

A Magyar Szent István-rend a tehetségeknek, példát mutató tudósoknak, művészeknek, sportolóknak, egyházi és közéleti szereplőknek szóló közös hála legrangosabb kifejezője – fejtette ki Áder János, hozzátéve, a nagyot álmodó, izzó tehetségek nélkül, az örökös fejlődni vágyás, a kreatív megújulás, a kitartó, precíz és céltudatos munka, a minőség kérlelhetetlen érvényesítése és a mindig magasabbra igyekvő szándék nélkül a világ sokkal szürkébb, reménytelenebb hely lenne.

84. születésnapját ünnepli Vásáry Tamás

Az államfő elmondta, Vásáry Tamás távolba mutató, magas célokat állított maga elé, csodagyerekségének ígéretét váltotta be.

“Ifjú titánból lett rajongással körülvett, érett művész és bölcs mester”

– fogalmazott Áder János, aki szerint Vásáry Tamás szuggesztív, magával ragadó előadásmódja egy olyan hangszeren hozott számára sikert, amely körül még a világ élvonalában is nagy a tolongás.

A Magyar Érdemrend és a Magyar Érdemkereszt zenész kitüntetettjei

A köztársasági elnök a miniszterelnök előterjesztésére adományozza Magyarország legmagasabb rangú kitüntetését. Az ünnepségen ismertetett kitüntetési határozatok alapján Vásáry Tamás a Magyar Szent István-rend kitüntetést kimagasló zongorajátékáért és karmesteri munkájáért érdemelte ki, amellyel egyedülálló módon gazdagította és népszerűsítette a magyar zeneművészetet.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

X
X