Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Zenével telik meg a Bakáts tér és környéke

Zenével telik meg a Bakáts tér és környéke

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Ma este a Swing à la Django koncertjével indul az augusztus 27-ig tartó Bakáts Feszt, amely Ferencváros szívében klasszikus zenei, nép- és világzenei valamint könnyűzenei koncertekkel és táncelőadásokkal várja a közönséget.

Műfajok találkozása a Bakáts téren

A Magyarországon és külföldön már egyaránt sokszor bizonyított tagokból álló Swing à la Django együttes egy innovatív, hattagú zenekar. Zenéjük hangzásvilágában harmóniára talál a magyar autentikus zene, a francia manouche swing, a sanzonok világa, a tangó és a jazz, ennek eredménye pedig nem más, mint az általuk

hungarian django swingnek nevezett egyedi stílus.

Az együttes, felhasználva repertoárjuk szinte összes szerzeményét nemrég készítette el legújabb klipjét, amely pontosan azt a kora 20. századi zenei hangulatot idézi, amelynek egyik legnagyobb képviselője ihletőjük, a műfajteremtő belga származású gipsy-jazz gitáros Django Reinhardt volt.

A Swing à la Django az elmúlt egy évben Brüsszelben, Németországban és Bécsben is koncertezett. A 2017-es év leghangosabb sikere egy olyan nagyszabású nemzetközi produkció volt, ahol Stochelo Rosenberg, világhírű manouche gitáros és Roby Lakatos vendégművészek társaságában léptek fel a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Jazzreflexiók Bartókra

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X