Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo 26 ingyenes koncert a Fesztiválzenekartól

26 ingyenes koncert a Fesztiválzenekartól

Albertirsa, Baja, Jánoshalma, Szeged, Balatonboglár és Budapest közönsége is készülődhet: szeptember 9. és 15. között a Budapesti Fesztiválzenekar 26 ingyenes koncertet ad az ország különböző pontjain.

- hirdetés -

New York és Edinburgh után ismét itthon játszik a Budapesti Fesztiválzenekar. (A Don Giovanni sikeréről itt írtunk.) Őszi Közösségi Hetük alatt minden eddiginél több koncertet adnak 10 megye 26 településén.

- hirdetés -

Akit a templomokban megszólaló barokk muzsika vonz, Szegeden (szeptember 9.), Balatonbogláron (szeptember 10.) és a budapesti Hold utcai templomban (szeptember 11.) hallgathat korhű hangszereken előadott Bach-kantátákat.

Budapesti Fesztiválzenekar, Közösségi Hét

Őszi Közösségi Hetén is három zsinagógában játszik a zenekar. Albertirsa (szeptember 10.) már ismerős helyszín: 2014-ben még a felújítás előtt, idén viszont már a frissen átadott épületben koncertezik a BFZ kamaraegyüttese. Szépen megőrizték az egykori zsidó templom legfontosabb jegyeit a ma már könyvtárként működő bajai zsinagógában (szeptember 11.), ahogy a ma kulturális központként működő, 2000-ben felújított jánoshalmi zsinagóga (szeptember 13.) is őrzi eredeti motívumait és az ortodox építészeti hagyományokat.

Budapesti Fesztiválzenekar, Közösségi Hét

A többszáz kíváncsi gyerek ezúttal a Máltai Szeretetszolgálat által működtetett tarnabodi általános iskolában (szeptember 14.), a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászapátiban (szeptember 15.) és a baranyai Komlón (szeptember 13.) élvezheti a játékos, interaktív Zenevárat, ahol a közönségnek is fontos szerep jut.

Emellett pedig olyan sok idősotthonból jelezték, hogy örülnének a Fesztiválzenekar fellépésének, hogy ezúttal nem 12, hanem 15 helyszínen koncertezik a BFZ. S hogy miért érdemes csinálni? „Én innen már nem tudok elmenni az operába, ahová olyan szívesen jártam régen. A tolókocsi ideköt. Ezért is esik olyan jól, ha szép klasszikus zenét hallgathatok, pláne, ha ilyen jól játsszák. Megnyugvást hoz nekem a zene. Olyan felüdülést ad, ami semmihez sem mérhető” – fogalmazott Merényiné Bogi néni.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.