Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok CAFe Budapest "A sokszínűségre törekszem"

“A sokszínűségre törekszem”

Scheuring Kata, a legfiatalabb fuvolista generáció egyik legtehetségesebb képviselője október 9-én ad koncertet a Petőfi Irodalmi Múzeumban a CAFe Budapest Fesztivál keretében. 2016 áprilisában játszotta diplomakoncertjét a Zeneakadémián, de előtte már országos és nemzetközi versenyeken ért el előkelő helyezéseket, és többször lépett fel külföldön is.

- hirdetés -

A kortárs fesztiválra természetesen alapvetően 20-21. századi művekből álló programmal készül.

Szeretek ilyen darabokat játszani, mert bár komolyzenének mondjuk ezeket is, szerintem sokrétűbbek, mint egy Mozart, Beethoven vagy Haydn versenymű. Hangszer-technikailag a régieknél jóval nehezebbek, de ezekben a művekben valahogy többet tudok adni magamból

- hirdetés -

– állítja.

Íme Ittzés Gergely hiánypótló sorozatának újabb kötetei

Scheuring Kata egyébként is a sokszínűségre törekszik. Ezen a koncerten egy grúz zeneszerzővel, Otar Taktakisvilivel indít. Folytatja a német Hindemith, a ma is élő amerikai Liebermann és a lengyel Muczynski egy-egy művével, a magyar zenét Dohnányi kompozíciója képviseli a műsorban.

A cikk eredetileg nyomtatott formában, a Budapest’s Finestben jelent meg.

A koncerten megszólaló darabok viszonylag ritkán játszott, de még emészthető alkotások, amelyeket a kevésbé kortárs-rajongó hallgatókkal is meg lehet szerettetni.

Mivel én nem zenész családból származom, az otthoni visszajelzések nagyon sokat számítanak. Ha édesanyám, aki kívülálló füllel hallgatja kortárs koncertemet, azt mondja, élvezte, akkor nyugodt lehetek, hogy a közönség is jó szívvel fogadja, amit választottam.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.