Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Beszélgessünk!

Beszélgessünk!

Nemrég nyílt egy szalon, amelynek célja, hogy a gondolkodó emberek találkozóhelyévé váljon, októberben pedig elindul egy olyan, egész évadon át tartó beszélgetéssorozat, amely színházi kérdéseket jár körbe.

- hirdetés -

Étteremmel egybekötött, csodás kilátású kulturális tér várja a látogatókat Budán, a Lánchíd Szalonban, ahol különböző művészeti ágak kapnak otthon. Budapest legújabb kulturális előadóhelye elsősorban SZALON-ná, a gondolkodó emberek találkozóhelyévé szeretne válni, ahol a betérők megkapják az együttlét örömét, illetve lehetőségét az eszmecserére – mindezt akár egy finom vacsora elfogyasztása mellett. Az évad programtervében színházi estek, muzsikusokat, színművészeket, írókat, költőket, közéleti személyiségeket testközelből bemutató sorozatok, beszélgetések és Papageno klasszikus zenei estek is szerepelnek.

Megnyílt a Lánchíd Szalon

- hirdetés -

A Magyar Színházi Társaság és a Színház folyóirat szeptembertől májusig tartó, Jó kérdés című, sorozatában szakmai témák kerülnek elő, de nem csak a szakmát várják havonta egyszer a Katona Kantinjába. Alkalmanként három színházi alkotóval és Veiszer Alindával elvont, elméleti rétegproblémák és álkérdések helyett fontos, valódi, alkotókat és nézőket egyaránt foglalkoztató és érdeklő felvetéseket járunk körbe. Bennfentességtől mentesen azt szeretnék megmutatni, hogy egy-egy témáról lehet másképp gondolkodni, és ezek az akár markánsan eltérő vélemények mind lehetnek érvényesek. Az első alkalomra október 2-án, 17 órai kezdettel kerül sor. A téma: Hol a nő helye a színházban? Van-e neme a színházi alkotónak? Mit ér és mit érhet el a nő a színházban? Mit tud (vagy nem tud) egy színésznő, rendezőnő, tervezőnő? Fontos-e, hogy nő? Létezik-e üvegplafon? Kell-e feminizmus a színházban? Akikkel a kérdéseket körbejárják: Székely Kriszta rendező, a Katona József Színház tagja, a Magyar Színházrendezői Testület választmányának elnöke), Zubek Adrienn, a Stúdió K Színház volt ügyvezetője és Mácsai Pál színész, rendező, az Örkény Színház igazgatója. A program ingyenes.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!