Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Először ad koncertet Moszkvában Balázs János

Először ad koncertet Moszkvában Balázs János

A zongoraművész október 13-án a Csajkovszkij Konzervatóriumban lép színpadra, amely koncert az orosz főváros Magyar Klasszikusok című hangversenysorozatának első állomása.

- hirdetés -

A Moszkvai Magyar Kulturális Intézet klasszikus zenei hangversenybérletet indít útjára idén ősszel a Csajkovszkij Konzervatóriumban. Ennek keretében ad koncertet Balázs János, Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, aki ezzel a koncerttel debütál az orosz fővárosban.

„Tavaly három nagy sikerű telt házas előadást szerveztünk a Csajkovszkij Konzervatóriumban, akkor még saját szervezésben. Az év elejéna ‘100 éves a Csárdáskirálynő’ kamaraturné aratott elképesztően nagy sikert az 1700 fős nagy teremben, majd júniusban Fülei Balázs Liszt Ferenc-díjas zongoraművész adott lenyűgöző koncertet a Rachmaninov koncertteremben, végül pedig Bartók Béla: A kékszakállú herceg c. operáját hallhatta a moszkvai közönség Sass Sylvia és növendékei előadásában.

Ezt követően született az az ötlet, hogy mi lenne, ha a jövőben magyar klasszikus zenei hangverseny sorozatot indítanánk a Csajkovszkij Konzervatóriummal közös együttműködésben, ezúttal már bérlet formájában. A 2017. évi program összeállítása során több szempontot is figyelembe vettünk, a végső döntést azonban a Konzervatórium szakmai vezetősége hozta meg, amely végül három rendkívül magas színvonalú előadót választott ki” – mondta Hegyi Anita, a Moszkvai Magyar Kulturális Intézet igazgatója.

- hirdetés -

A hangversenysorozat keretében olyan kiváló magyar művészek lépnek még fel, mint Baráti Kristóf Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, aki az egyik legkedveltebb magyar hegedűművész az oroszok körében, valamint a nemzetközi hírű Kodály Vonósnégyes: Falvay Attila, Bangó Ferenc, Fejérvári János, Éder György, akik a világ számos országában koncerteztek már, de Oroszországban mégis elsőként hallhatják őket a Csajkovszkij Konzervatóriumban.

Tokkal, vonóval, pilótajogosítvánnyal

Koncertek:

október 13. 19:00

  • Balázs János zongoraművész koncertje
    • Helyszín: Csajkovszkij Konzervatórium Rachmaninov-terem

november 14. 19:00

  • Baráti Kristóf hegedűművész koncertje
    • Helyszín: Csajkovszkij Konzervatórium Kisterem

december 8. 19:00

  • Kodály Vonósnégyes koncertje
    • Helyszín: Csajkovszkij Konzervatórium Kisterem

* A program fő támogatója az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. További partnerünk a Richter Gedeon Zrt.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.