Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Ismerje meg közelebbről a Magyar Rádió Zenei Együtteseinek tagjait

Ismerje meg közelebbről a Magyar Rádió Zenei Együtteseinek tagjait

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Szeptember 30-án, a Zene Világnapját megelőzően tartják a Magyar Rádió Zenei Együtteseinek napját. A komolyzenei kínálat mellett vetélkedőt is rendeznek, az eseményt a Bartók Rádió élőben közvetíti.

A Magyar Rádió Zenei Együttesei a nap folyamán játszanak kamarazenét és teljes létszámban is megjelennek a hallgatóság előtt. A délutánt és estét nem csak a rádióhallgatók élvezhetik, az érdeklődők ingyen bejöhetnek a Márványterembe, illetve a 6-os stúdióba

- hirdetés -

 – mondta Kovács Géza, a Magyar Rádió Zenei Együttesei ügyvezetője.

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara 1943-ban alakult meg, később a kórus, 1955-ben pedig a jelenleg a Marczibányi téri Kodály Iskolában működö Magyar Rádió Gyermekkórusa is elkezdte működését.

A Magyar Rádió Gyermekkórusa forrás: facebook

Szeptember 30-án szombaton 14 órakor az ezúttal teljes létszámban összegyűlő Magyar Rádió Gyermekkórusa kezdi a programsorozatot Bartók, Kodály, Decsényi János és Bárdos Lajos műveinek előadásával. Utána a zenekar tagjai mint kamaraművészek és szólisták mutatják meg tehetségüket, 15 óra 30 perctől pedig vetélkedő lesz a szimfonikus zenekar, a gyerekkar és az énekkar tagjainak részvételével.

Pad Zoltán és a Magyar Rádió Énekkara forrás: BMC

Az eseményen megszólalnak a zenekar és az énekkar régi, legendás művészei, az együttesek egykori meghatározó személyiségei, köztük Geiger György és Hőna Gusztáv.

A záróprogram 18 óra 45 perckor a zenekar fúvósainak koncertje lesz Mozart műveiből. Ezt követően felvételről leadják a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara szeptember 28-i koncertjét a Müpából. A műsorban Ránki Dezső zongoraművész Liszt Haláltáncát adja elő, Kovács János vezényletével pedig Szkrjabin két szimfóniája hangzik el.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X