Papageno Radio
Intermezzo Klasszikus lesz a Pussy Riot

Klasszikus lesz a Pussy Riot

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A moszkvai Megváltó Krisztus székesegyházban 2012 februárjában tartott fellépés miatt a Pussy Riot két tagját közel két évig tartották börtönben. A Putyin-ellenes, aktivista punk-rock zenekar ott előadott Punk imája hamarosan zongora-cselló feldolgozásban Sosztakovics, Rachmaninov és Prokofjev mellé kerül egy lemezre.

A Troika című lemezt Matt Haimovitz csellóművész és Christopher O’Riley zongoraművész, rádiós műsorvezető készíti, akik hosszú ideje dolgoznak együtt, crossover albumaikat Grammyre is jelölték.  De nem csupán pop és klasszikus keresztezésében utaznak.

Új albumukkal a szláv lelket próbálják megfejteni, és a klasszikus darabok mellé azért került a Pussy Riot-feldolgozás, mert a szeretnének tisztelegni “az együttes bátorsága és kiállása előtt, amelyet az orwelli megfélemlítés korában is megtesznek. A tradicionális háromlovas trojka úgy száguldott keresztül az orosz tájon, hogy rendkívül kidolgozott rendszerben szóló sípjai és csengettyűi jelezték a városnak az utazó érkezését. Ezen a lemezen a zeneszerzők és a dalszerzők mindegyike a maga módján és a maga hangjának erejével figyelmeztet és simogat, ellenáll és emlékezik.”

(Via Slipped Disc)

Promóció

Stream és színház

X
X