Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Ma ünnepel Anna Nyetrebko

Ma ünnepel Anna Nyetrebko

Anna Nyetrebko 1971. szeptember 18-án született Krasznodarban. 22 éves volt, amikor a szentpétervári Mariinszkij Színházban takarított, és eközben csak úgy, magának énekelgetett. Valerij Gergijev meghallotta a “dudorászást”, és ettől kezdve gyakorlatilag garantált volt számára a világhír.

- hirdetés -

Az elismert díva, aki fiatalon annyira izgult például első moszkvai fellépése előtt, hogy az utolsó pillanatban majdnem lemondta a szereplést a Bolsoj Színház Varázsfuvola előadásában, igen csak mozgalmas és eredményes 2016/17-es évadot zárhatott.

Tavaly szeptemberben első ízben járt Magyarországon, amelyről több facebook posztban is megemlékezett.

- hirdetés -

Néhány hónappal később, 2017 februárjában a bécsi Staatsoper közleményt adott ki, hogy hivatalosan is Osztrák kamaraénekes-női címmel tüntetik ki az énekest.

Anna Nyetrebko kamaraénekes lesz

Az orosz díva pár héttel később, márciusban bejelentette, hogy visszavonul Verdi Traviatájának Violetta szerepétől.

Áprilisban arra is fény derült, hogy Yannick Nézet-Séguin, a New York-i Metropolitan új zeneigazgatója az orosz díva többszöri meghívásával erősítené fel az egyébként pénzügyi gondokkal küzdő teátrum 2017/18-as évadát.

Anna Nyetrebko visszavonul Violetta szerepétől

A nyár elején pedig napvilágra került az az album is, amin Nyetrebko először szerepel közösen férjével, az azeri Yusif Eyvazovval.

Először készített közös albumot Anna Nyetrebko és Yusif Eyvazov

Anna Nyetrebko és énekes párja az Operaház zenekarával kezdete a 2017/18-as évadot. Berlini koncertjük ide kattintva látható felvételről egészen október 9-ig. A párral hamarosan egy operaprodukcióban is találkozhatunk Budapesten, hiszen december 29-én Giordano Andrea Chénier című operájában lépnek majd fel az Erkel Színházban.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.