Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Őszi összművészet a Kerekdombon

Őszi összművészet a Kerekdombon

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Szeptemberben sem kell búcsút inteni a fesztiválszezonnak: a tokaji hegyvidék ékszerdoboza, Tállya idén második alkalommal nyitja meg kapuit a látogatók előtt. A hónap második hétvégéjén könnyű- és komolyzenei koncertekkel, színházi előadásokkal, gyerekprogramokkal, borpiknikkel és futóversennyel készülnek a Kerekdomb Fesztivál szervezői.

Őszi Kerekdomb 2017 – különszám

Szeptember 8. és 10. között összművészeti fesztivál várja a látogatókat Tállyán, a tokaji borvidék festői településén. A Kerekdomb Fesztiválon ismét hat helyszínen rendezik meg a különböző művészeti programokat. A Vincellér Ház Nagyszínpadán a hazai könnyűzenei színtér népszerű zenekarai koncerteznek. Az Oroszlános Borhotel és Borvendéglőben irodalmi és boros programok, a római katolikus templomban komolyzenei koncertek, a Művelődési Házban színházi előadások lesznek. A Hegyaljai Alkotóházban pedig népi iparművészek mutatkoznak be. A gyerekprogramok helyszíne a Maillot-kastély lesz, ahol minden nap Ringató várja a kicsiket. A szeptemberi fesztiválon, ahol a szüret kap hangsúlyosabb szerepet, sportprogramokkal, illetve két különleges építészeti alkotással várják a Tállyára érkezőket.

Szirtes Edina Mókus

Akik a komolyzene miatt érkeznek a Kerekdombra, a Maillot-kastély kupolás termében találnak értékes programokat. Többek között itt ad akusztikus koncertet kvintettjével Szirtes Edina Mókus is. „A mi koncertünk ezúttal érzékenyebb, visszafogottabb lesz. Zenésztársaimmal elcsendesedésre, együtt figyelésre hívjuk a látogatókat. A műsoron észt kortárs zeneszerzők művei, valamint magyar költők megzenésített versei szerepelnek, a klasszikus zene és a világzene fúziójából, melyet improvizációk szőnek át” – mesélte a hegedűművész, aki maga hangszerelte és komponálta a darabokat.

Amadinda

Rajta kívül a Szent Efrém Férfikar, az Amadinda, a Musica Florens, valamint egy különleges trióval Madarász Iván, Kővári Eszter Sára és Matuz Gergely adnak koncertet.

Szent Efrém Férfikar _ fotó: Orbán Domonkos

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X