Papageno Radio
Intermezzo Pécsen rendeznek nemzetközi konferenciát a közönségfejlesztésről

Pécsen rendeznek nemzetközi konferenciát a közönségfejlesztésről

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A pécsi Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. egy hároméves InterReg Duna Stratégia nemzetközi együttműködési projekt keretében október 11-13. között első alkalommal rendezi meg Magyarországon a Duna Kulturális Konferenciát.

A részvétel ingyenes, a regisztrációs határidő: szeptember 30.

A konferencia, amelynek a pécsi Kodály Központ ad otthont, központi témája a kulturális és turisztikai intézmények és szervezetek számára nagy kihívást jelentő közönségfejlesztés. A  rendezvényre Európa majd’ minden országából érkeznek előadók, akik a kulturális és a tudomány szcéna jeles képviselői.

A konferencia a „Dunai Kulturális Plaform – a 21. század kreatív helyszínei” (CultPlatForm_21) c. INTERREG projekt része. A projektben 6 ország 9 partnerintézménye két és fél éven keresztül működik együtt a Duna-térség rejtett kulturális örökségének feltérképezésében, köztük a pécsi konferencia házigazdája, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

Az Európai Uniós INTERREG Duna Transznacionális program keretében és finanszírozásában megvalósuló találkozón olyan témák is előkerülnek, hogy miképp lehet hatékonyan, innovatív módszerekkel megnyerni a közönséget a kulturális projektek és rendezvények számára, hogyan lesz a passzív nézőből aktív résztvevő, illetve mi a kulcsa a fiatalok megszólításának, a kulturális intézmény kreatív hellyé válásának?

Az online regisztrációs lap ide kattintva tölthető ki, a részletes program pedig itt érhető el.

A 1,7 millió eurós összköltségvetéssel működő projekt ez év elején indult, így Pécsett lesz az első ilyen széles körben megrendezett nemzetközi találkozó, amelyet a következő két évben Linzben és Regensburgban folytatnak, ezért különösen fontos, hogy a pécsi konferencián megszülessenek az alapvetések.

Az eredetileg a németországi Baden-Württenbergből kiindult kulturális Duna Konferenciák célja hogy egy olyan felületet biztosítson a művészek, szakemberek és érdeklődők számára, amely lehetőséget nyújt a Duna Régió határain belüli kulturális életben szerzett tapasztalatok megosztására, releváns kultúrpolitikai kérdések megvitatására, valamint ezen régió kulturális sokszínűségének élénkítésére multinacionális együttműködéseken keresztül.

A konferencia gyakrolatorientált, alapelve, hogy közönségfejlesztés a közönséget helyezi a szervezet minden tevékenységének középpontjába. Az résztvevők számos pozitív és konkrét példát vitathatnak madj meg az elhangzó előadások mentén.

A Duna Régió magában foglalja mindazon országokat, amelyeken a Duna keresztülfolyik, továbbá Ukrajnát, Csehországot, Szlovéniát, Bosznia és Hercegovinát, Montenegrót, és Moldovát.

Az első nemzetközi projektkonferenciát a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. a Baden-Württenbergi Tudományos, Kutatási és Művészeti Minisztériummal együttműködésben rendezi meg.

Promóció

Stream és színház

X
X