Papageno Radio
Intermezzo Romantika Mariborban

Romantika Mariborban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Szlovénia legjelentősebb komolyzenei fesztiválja, a Maribori Fesztivál a romantika korának különböző területeit vizsgálja az idén, Beethoventől és Wagnertől kezdve Piazzolláig.

A fesztivál szeptember 3-án kezdődik, és az Osztrák-Magyar Haydn Filharmonikusok nyitják meg Nicolas Altstaedt német csellóművész vezető karmester vezénylésével. A szeptember 21-ig tartó rendezvényen 19. és 20. századi romantikus kompozíciók hangzanak el, egészen Arnold Schönbergig, akire első időszakában nagy hatással volt a későromantika, főleg Brahms és Wagner művészete. A romantikus szerelem és álmodozás megtalálható Astor Piazzolla argentin zenész és zeneszerző műveiben is, amelyet a bécsi Amarcord Együttes előadásában hallhatnak az érdeklődők.

Esterházy fordulópontok

A fesztivál kamarazenekara két koncerttel rukkol elő: a szlovén Simon Krecic karvezetésével Okszana Peceny Dolenc ukrán hegedűművész és Jean-Philippe Wurtz francia karmester vezetésével, Camille Merckx szopránénekes közreműködésével. A fesztivál Grazban is bemutatkozik, ahol a szlovén Ziga Brank hegedűművész és Petar Milic zongoraművész lép fel.

A záróhangversenyen, szeptember 21-én, a maribori színház szimfonikus zenekara és az opera kórusa mutatkozik be. A zenekart az olasz Gianluca Martinenghi vezényli és Alexander Gadjiev játszik zongorán.

Utazás zenei iránytűvel

(Via MTI)

Promóció

X
X