Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Templomban csendülnek fel Merkel kompozíciói

Templomban csendülnek fel Merkel kompozíciói

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Szokatlan orgonakoncert keretében biztosít teret a szeptember 24-én esedékes német parlamenti választásoknak egy wiesbadeni templom kántora. A szeptember 17-i istentiszteleten többek között Merkel és Schulz művei csendülnek fel.

Olyan komponistákat akartam keresni, akik politikusok névrokonai

– mondta a Hessen tartomány fővárosában lévő Ringkirche orgonistája, Hans Kielblock.

- hirdetés -

A szeptember 17-i istentiszteleten elhangzik Angela Merkel kancellár, a kereszténydemokrata párt (CDU) elnöke 1827 és 1885 között élt névrokona, Gustav Adolf Merkel egy műve, csakúgy, mint a kormányfő legfőbb kihívója, a szociáldemokraták (SPD) vezetője, Martin Schulz 1967-ben született névrokona, Hermann Schulz egyik szerzeménye is.

Putyint megváratta tárgyalópartnere, aki válaszul leült a zongorához

Mellettük négy olyan politikus nevét viselő zeneszerző munkáit játsszák, akik pártjának reális esélye van bekerülni a német törvényhozás alsóházába. A Szabad Demokrata Párt (FDP) elnöke például Christian Lindner, “akinek nevében” az 1956-ban született Wolfgang Lindner művét adják elő.

Mindig a politika: Merkel Bayreuthban, Macron Salzburgban

A kínálatban mégis hét tétel szerepel, mégpedig azért, mert a Baloldal listavezetője, Sahra Wagenknecht neve kemény dió volt, és csak két zeneszerző, Richard Wagner és az 1813 és 1883 között élt Justin Heinrich Knecht vezetéknevének összevonásával sikerült hozzá (majdnem) párt rendelni. A Zöldek politikusa, Katrin Göring-Eckardt “párja” az 1884 és 1939 között élt William Eckardt, míg az Alternatíva Németországnak (AfD) vezetőjét, Frauke Petryt Willem Petrivel (1865-1950) állították párba.

Gustav Adolf Merkel művei kivételével a többi komponista munkáit ritkán játsszák – hívta fel a figyelmet a kántor.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X