Papageno Radio
Folk Új művészeti vezető és bevált programok a Fonóban

Új művészeti vezető és bevált programok a Fonóban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Fonó új népzenei művészeti vezetője, Kubinyi Júlia népdalénekes az M1 műsorában elmondta, az új évadban folytatódik a Fonó Szerda és a Berka Táncház, illetve a jubileumát ünneplő Utolsó óra program.

“A Fonó küldetése a mai világban megtalálni a népi kultúrát, és hozzájárulni ahhoz, miként tud ez bekapcsolódni az életünkbe” – fogalmazott a 27 éves énekes.

Kubinyi Júlia 1990-ben született Salgótarjánban. Az évek során számos országos népdalversenyen, hazai és nemzetközi fesztiválon vett részt szólistaként illetve különböző zenekarokkal. 2008-tól a Dűvő Zenekar énekese. 2012-ben a „Fölszállott a páva…” népzene és néptánc tehetségkutató verseny döntőse volt, ahol szóló ének kategóriában a zsűri pontszámai alapján holtversenyben első lett. Ebben az évben a Népművészet Ifjú Mestere lett, 2013-ban pedig Junior Prima díjjal tüntették ki. 2015-ben jelent meg első szólólemeze Magam járom címmel.

A 2017/2018-as évadban is folytatódnak a Fonó szakmai programjai – köztük az Utolsó óra, amelynek keretében a különböző tájegységekről Budapestre hozzák a még élő adatközlőket, táncosokat -, a táncházi mulatságok, emellett lehetőséget adnak különböző népzenei együtteseknek is a bemutatkozásra – már szeptemberben lesznek lemezbemutató koncertek. A Fonó jelen volt az Etyeki Pikniken, de ott lesz a 26. Borfesztiválon, és a Magyar Népdal Napjához is csatlakozik az intézmény.

(Via MTI)

Promóció

X
X